Ga naar inhoud

6 mei 2021

Fietsen zo ver ALS we kunnen

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar is er geen hoop op een toekomst.

Karin, de moeder van Rowald is onze collega en enorm trots dat hij zich met vriendin Marinda inzet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Dit om het onderzoek naar ALS te steunen en hoop te geven voor alle mensen die vechten tegen deze genadeloze ziekte. 

Rowald en Marinda hebben elkaar op de sportacademie Amersfoort leren kennen. Sindsdien reizen zij samen de wereld rond en zijn we steeds opzoek naar nieuwe avonturen. Niet alleen voor zichzelf maar ook met oog voor de medemens.

Het greep hun aan dat er bij mensen met ALS nog geen kans op genezing is. Het is een strijd die ze uiteindelijk zullen verliezen. “Wij willen hier verandering in brengen. Er is nog een hoop geld nodig voor onderzoek naar genezing tegen ALS.
Hoe mooi zou het zijn als er hoop op genezing komt voor mensen met deze spierziekte?”, aldus Rowald en Marinda.

Op 20 september 2021 vertrekken zij op de fiets richting het oosten van Europa om in 2 weken tijd zo veel mogelijk kilometers te maken.

Via deze link kun je een donatie doen >>

Ook kun je het duo volgen op hun Facebook en Instagram pagina.

Instagram:
https://www.instagram.com/fietsenzoveralswekunnen/

Facebook:
https://www.facebook.com/Fietsen-zo-ver-ALS-we-kunnen-104736945108044

Wij van Univé Zuid-Nederland dragen dit initiatief een warm hart toe en delen het daarom graag met al onze leden.

Deel dit bericht