Ga naar inhoud

27 januari 2022

Ook mensen met een kleine beurs verdienen een fijne kappersbehandeling

Daar zet Pascale Jansen zich al vijf jaar geheel vrijwillig voor in. ‘Een goede haarverzorging maakt mensen gezond en mooi. Ze krijgen ook wat meer vertrouwen in het leven.’  

Pascal Jansen is kapster van beroep en worstelde met het idee dat een uitgebreide kappersbehandeling voor heel veel Eindhovenaren gewoon niet haalbaar is.

In 2016 overlegde ze met de Gemeente over de start van Knip Eindhoven. Een gratis behandeling speciaal voor gezinnen met een kleine beurs. Opdat ze niet verder in de financiële problemen komen en even het vertrouwen genieten van Pascal. Een hand door het haar, een luisterend oor en informeel advies waar je terecht kunt voor hulp of hoe je zelf weer verder kunt komen. Dat is waar het hart van Pascal ligt.

Zo'n initatief realiseren lukt beter samen dan alleen. Dus werkt Pascal samen met Lumens Werkt en de Voedselbank van waar mensen een kappersbon voor Knip Eindhoven kunnen krijgen.

Tot voor kort werd er gewerkt met een oude knipstoel die continue naar beneden zakte omdat de pomp kapot was. Dat was wel eens schrikken. Maar dit is nu verleden tijd.

Pascal plaatste een oproep in het Eindhovens Dagblad die ons team hier aansprak.
Wij kunnen helpen. 

Een nieuwe knipstoel, knipkruk en drie nieuwe knipmantels komen niet alleen te goede van de gezondheid en het welzijn van de klanten maar natuurlijk ook die van Pascal.

'Ik kan dit werk nu gewoon beter en veiliger uitvoeren en nog meer aandacht geven aan de bijzondere mensen in de stoel, hun verhalen en vragen. Het is zo fijn dat dit gezien wordt en misschien ook andere leden van Univé kan inspireren iets te ondernemen waardoor mensen minder uitgesloten worden en meer kansen krijgen.'

Deel dit bericht