Ga naar inhoud

Jouw vakantievilla verzekering

Een vakantievilla is een waardevol bezit. Zo’n luxe vakantiewoning wil je natuurlijk goed verzekeren, zodat je niet met hoge kosten zit bij schade. Een goede vakantievilla verzekering heb je als je een woonverzekering afsluit bij Univé. Deze verzekering kun je alleen afsluiten voor vakantievilla’s en andere woningen in Nederland. Waarom een vakantievilla verzekering belangrijk is en hoe je deze afsluit, lees je op deze pagina. 

Waarom is een vakantievilla verzekering belangrijk? 

Een vakantievilla is niet het hele jaar door bewoond, en staat meestal niet in de buurt van je eigen woonhuis. Daardoor heb je hier geen toezicht op. Dat maakt een vakantievilla kwetsbaar voor schade. Als er iets kapot of beschadigd is, kun je dit namelijk niet meteen zien en laten repareren. De schade kan daardoor snel groter worden.  

Ook is een vakantievilla vaak een deel van het jaar verhuurd. Daarbij kan schade door huurders ontstaan aan of in de vakantievilla. Dit is een extra risico dat je niet bij je eigen woonhuis hebt. 

Schade aan een grote, luxe woning als een vakantievilla kan flink in de kosten lopen. In deze situatie is het handig als je goed verzekerd bent. Zo krijg je bij schade (een deel van) de herstelkosten vergoed. 

Hoe verzeker ik mijn vakantievilla? 

Bij Univé bestaat er een verzekering voor vakantievilla’s of andere soorten recreatiewoningen. Je kunt deze verzekeren met een woonverzekering. Dit geldt alleen voor vakantievilla’s in Nederland. Vakantievilla’s of andere recreatiewoningen in het buitenland kun je bij Univé niet verzekeren.  

Tegen welke schades ben ik verzekerd? 

Met een woonverzekering van Univé ben je verzekerd tegen schade door: 

  • Brand 

  • Storm 

  • Inbraak 

  • Overstroming 

Een woonverzekering afsluiten voor je vakantievilla 

Een woonverzekering afsluiten voor je vakantievilla in Nederland regel je bij Univé in de winkel of telefonisch. Onze Univé-adviseurs helpen je graag met het verzekeren van jouw recreatiewoning.  

Vind een Univé-winkel in jouw buurt