Ga naar inhoud

24 april 2018Wonen

Gekke schadegevallen waarbij je blij bent met een woonverzekering

Als verzekeraar met zo’n 1,3 miljoen leden zien wij veel schadeverhalen langskomen. Verhalen die een ieder kan overkomen en soms bijzondere verhalen. We delen er een paar met je. Het kan ons beschermen voor het maken van dezelfde fouten. En je komt er meteen achter wat wel en niet vergoed wordt.

Nieuwe steengrill? Check goed wat de onderkant is!

Er is weinig waar wij blijer van worden dan een avondje steengrillen. Een van onze leden denkt daar precies hetzelfde over en bestelt een tijdje terug een gloednieuwe grill. Natuurlijk wil ze even checken of het apparaat naar behoren werkt, dus zet ze ‘m vol enthousiasme op haar keukenblad, stopt de stekker in het stopcontact en drukt op de knop. Dat de grill werkt, blijkt al na een seconde of dertig. Maar niet door een lekker sateetje af te leveren, maar door voor een weerzinwekkende stank te zorgen. Wat blijkt? De onderkant en de bovenkant lijken wel erg veel op elkaar. Een voor het kunststof keukenblad fataal foutje.

Vergoed?
Ja, de schade door zo’n vergissing wordt met een opstalverzekering volledig vergoed.

Funest voor de frikadellen

Als Frank na een weekje Frankrijk thuiskomt en de lichten het niet meer blijken te doen, weet hij hoe laat het is. Door kortsluiting zijn de stoppen gesprongen. Met pijn in het hart trekt hij zijn vriezer open en treft datgene aan waar hij bang voor is: 50 bedorven frikadellen. Gelukkig is Frank goed verzekerd, waardoor hij zijn vrienden de dag erna toch een lekkere snack kan voorschotelen tijdens de voetbal.

Hoe voorkom je dit:
“Een stroomstoring kan je natuurlijk altijd overkomen. Daarom check ik voortaan altijd de inhoud van mijn vriezer voordat ik op vakantie ga. Zie ik iets wat écht belangrijk is? Dan vraag ik aan de buren of zij nog wat ruimte over hebben in de vriezer.”

Vergoed?
Ja, wel als je een inboedelverzekering hebt.

Een venijnige windvlaag

Zo’n drie jaar geleden staat onze collega Bob bij het drukste kruispunt van Rotterdam te wachten op het groene licht. Het waait hard die dag. Windkracht 7, om precies te zijn. Plots voelt Bob een windvlaag opkomen, en binnen no-time vliegt z’n nieuwe bril van z’n hoofd. Hij rent er als een bezetene achteraan, maar ziet dan een ambulance aankomen die regelrecht op de bril afrijdt. Hoewel Bob inmiddels een prachtige nieuwe bril heeft, zal het geluid van het krakende glas hem nog wel even achtervolgen.

Hoe voorkom je dit:
“Bij m’n huidige bril heb ik meteen aan de opticien gevraagd of hij de pootjes de perfecte buiging wilde geven. Nu blijft mijn bril altijd zitten, hoe hard het ook waait. En het fijne: de meeste opticiens rekenen daar helemaal geen kosten voor.”

Vergoed?
Met een zogenaamde Inboedel Buiten-De-Deur dekking (of buitenshuisdekking) wordt dit vergoed, tot een bedrag van € 500.

Haal die slang weg!

Heb je een cv, dan is het slim om in ieder geval één keer per jaar op de meter te kijken en te checken of de druk nog voldoende is. Is de druk onvoldoende, dan moet je aan de slag met een slang om hem bij te vullen. Gelukkig weten veel van onze leden dit.  Maar vergeet niet de slang na het vullen te ontkoppelen! Doe je dit niet, dan komt er druk op de slang te staan als er een kraan open blijft staan. Knapt de slang, dan kan je huis zomaar eens blank staan. Pas dus goed op!

Hoe voorkom je dit:
Simpel, dus: ontkoppel na het vullen van je cv-ketel meteen je waterslang. Scheelt een hoop gedoe!

Bekijk ook onze handige instructievideo over je cv bijvullen.

Vergoed?
Nee, deze schade wordt niet vergoed.

Conclusie?

Schade zit vaak in een klein, onverwacht hoekje. Wil jij weten welke woonverzekering bij jouw situatie past? Vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze adviseurs.

Deel dit bericht