Ga naar inhoud

25 februari 2017Gezondheid

Tandongeval? Lisanne weet er helaas alles van

Je tanden breken bij een valpartij. Univé biedt er sinds 2018 een Tand Ongevallen verzekering voor en die blijkt populair. Want het komt vaker voor dan je denkt, zo blijkt uit het verhaal van Lisanne Smit-Gakes uit Zwolle.

Voorover op de weg 

Ze fietste in 2012 samen met haar vriend door de Zwolse wijk Assendorp toen het gruwelijk misging. Op een of andere manier raakte de fiets van haar vriend in haar wiel verwikkeld. Lisanne ging voorover en landde met haar gezicht op de weg.

‘Gelukkig getrouwd!’ 

"Ik had mijn beide voortanden afgebroken. Ik was net een maandje achttien. Het deed natuurlijk pijn, maar ik vond dat ik ook best mooie tanden had. Ineens was dat weg." Met haar vriend kwam overigens alles goed. "We zijn inmiddels gelukkig getrouwd!", glimlacht de nu 27-jarige Lisanne.

Kronen voor bruiloft 

En na een lange, pijnlijke weg is het uiteindelijk ook met haar tanden goed gekomen. "Mijn wortels konden ze behouden, waardoor ik nu kronen heb. Anders moesten er stifttanden komen. De tandarts wist te regelen dat ik vlak voor mijn bruiloft mijn nieuwe kronen had. Daar was ik natuurlijk heel blij mee."

Pijnvrij 

De gebroken voortanden zijn gerepareerd, maar volgens Lisanne is het wel iets wat altijd kan blijven opspelen. "Inmiddels ben ik een paar jaar pijnvrij. Frappant is wel dat als je hierover vertelt er ineens veel meer mensen zijn met zo'n verhaal. Vaak gebeurt dit zonder dat er iemand anders betrokken is. Mensen die op een tafelpunt vallen, dat soort dingen."

Aansprakelijkheid 

Toen Lisanne haar ongeval kreeg, bestonden er nog geen tandongevallenverzekeringen. Gelukkig kon zij de schade verhalen op Univé, de aansprakelijkheidsverzekeraar van haar vriend. "Het had me anders heel veel geld gekost want dit wordt niet door je gewone tandverzekering gedekt. Het gaat al snel om 10.000 euro. Ik denk dat het heel goed is dat er nu tandongevallenverzekeringen zijn. "

Verzekering 

Steeds meer verzekeraars, waaronder Univé, bieden nu tandongevallenverzekeringen. Het dekt de schade bij een ongeval. Bij Univé zijn kinderen automatisch meeverzekerd, want ook bij kinderen zijn de kosten van een afgebroken tand meestal niet gedekt. De tandongevallenverzekering is los af te sluiten voor € 1,50 per maand en is gratis inbegrepen bij de pakketten Tand Goed, Tand Beter en Tand Best. 

Tandarts over tandongeval 

Tandarts Wouter Kuiper van Dental Clinics, die Lisanne behandelde, verbaast het niet. "Ik kan me voorstellen dat mensen zo'n verzekering nemen. Als het gebeurt, kan de schade heel groot zijn. Naast de pijn en zorgen of het goed komt, is het dan voor een patiënt fijn te weten dat de kosten in ieder geval zijn geregeld." 

Hier vind je meer informatie over de Tand Ongevallen verzekering

Sluit een tandongevallenverzekering af

Deel dit bericht