Ga naar inhoud

30 november 2022

4 tips bij geldproblemen

Door alle prijsstijgingen kan het lastiger zijn om je vaste lasten te betalen, laat staan de boodschappen. Nienke had hiermee te maken. “Via Geldfit ontdekte ik dat ik recht had op toeslagen en regelingen. Dit was zo’n opluchting, er ging een wereld voor mij open!”

Steeds meer mensen ontvangen een betalingsherinnering, treffen betalingsregelingen of vragen om een voorschot op het salaris. Dat blijkt uit het Nibud-rapport Rondkomen en betalingsproblemen 2022. 1 op de 3 huishoudens blijkt zelfs het laatste jaar één of meerdere betalingsproblemen te hebben gehad. Met name de jongvolwassenen onder de 35 jaar hebben moeite met rondkomen door de inflatie en gestegen energieprijzen.  

Stress door geldproblemen 

Door geldproblemen ervaren veel mensen stress wat weer van invloed kan zijn op het dagelijkse functioneren. Het zorgt ervoor dat je je leven aan moet passen, niet meer alles kan doen wat je gewend bent en daardoor misschien zelfs het gevoel krijgt dat je er niet meer bij hoort.  

4 tips bij geldproblemen 

Hoe zorg je dat je leven betaalbaar blijft of wordt. En dat je uiteindelijk geen stress krijgt door stressproblemen?  

Tip 1 – Schep orde in je hoofd en in je financiën 

Maak inzichtelijk wat je maandelijks binnenkrijgt en wat er maandelijks uitgaat. Kijk of je uitgavepatroon past bij je inkomen. En bepaal vervolgens op welke uitgaven je  kunt besparen.   

Tip 2 – Kom erachter waar je recht op hebt 

Wil je weten of je recht hebt op toeslagen en regelingen? Geldfit helpt je hierbij. Maak in twee minuten anoniem de Geldfit-test en krijg advies op wat jij kan doen. 

Tip 3 – Maak een aflosplan 

Heb je beginnende betalingsachterstanden? Onderneem dan gelijk actie zodat de schulden niet verder oplopen. Met de tool zelfjeschuldenregelen.nl kun je een aflosplan maken en krijg je tips hoe je het beste kunt communiceren met je schuldeisers.  

Tip 4 – Krijg weer grip op je geldzaken 

Doe de gratis online training: Aan de slag met je geldzaken, van Nibud. Het is een anonieme training waarin je informatie, tips en tools krijgt om grip op je geldzaken te houden. 

Univé is partner van Geldfit 

Zorgen over geld ontstaan vaak door impactvolle gebeurtenissen in het leven. Univé is partner van Geldfit. De adviseurs van Geldfit staan voor u klaar en helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing bij financiële zorgen. 

Deel dit bericht