Ga naar inhoud

Kan ik mijn internetabonnement of telefoonabonnement opzeggen?

Of het mogelijk is om uw internet- of telefoonabonnement op te zeggen is terug te vinden in de algemene voorwaarden. In deze voorwaarden wordt ook aangegeven op welke manier u het abonnement kunt opzeggen.

Houd er rekening mee dat bij een opzegging sprake kan zijn van een opzegtermijn. Bij abonnementen voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor de duur van één jaar, geldt dat na het einde van het abonnement het contract maandelijks opzegbaar is.

Wanneer u een abonnement voor onbepaalde tijd heeft dan geldt een opzegtermijn van maximaal één maand.

Bijvoorbeeld: u wilt het abonnement per 1 mei opzeggen, dan dient de opzegging uiterlijk de laatste dag van maart bij de provider binnen te zijn.

Zeg een abonnement altijd schriftelijk op. Geef in de opzeggingsbrief aan dat u het abonnement wilt opzeggen en per wanneer u dit wilt. Vraag vervolgens in de brief om een schriftelijke bevestiging van de opzegging. Bewaar een kopie van de opzegbrief en de bevestiging die u van de provider ontvangt. Mocht u geen bevestiging ontvangen, neem dan weer contact op met de provider. U loopt anders het risico dat de opzegging niet goed is aangekomen en het abonnement dus door loopt.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?