Ga naar inhoud

Hoe kan ik van de koop af, en wat kost dat?

In principe heeft u bij een koop op afstand een bedenktermijn van 14 dagen. U kunt van de koop af, zonder dat u daarvoor een reden hoeft op te geven. De bedenktermijn begint te lopen zodra u het product heeft ontvangen (of bij een dienst op het moment dat u bevestigt dat u de dienst gaat afnemen). Indien de verkoper u niet informeert over de bedenktermijn dan wordt de bedenktermijn verlengd tot ten hoogste 12 maanden. Als de verkoper u hier alsnog over informeert, dan begint vanaf dat moment de bedenktermijn te lopen.

Deze bedenktermijn krijgt u om te bepalen of het product bevalt. U mag het product bekijken en uittesten, maar u mag het niet daadwerkelijk in gebruik nemen.

Als u van de koop af wilt moet u dit de verkoper binnen 14 dagen laten weten. U laat de verkoper dit weten door het modelformulier voor ontbinding in te vullen. Dit formulier heeft u, als het goed is, ontvangen van de verkoper. U mag ook zelf een brief opstellen. Als u de verkoper hebt laten weten dat u van de koop af wilt, moet de verkoper u binnen 14 dagen het aankoopbedrag terugbetalen. Hij mag daarmee wachten totdat hij het product daadwerkelijk heeft ontvangen of u bewijs heeft gestuurd van het feit dat u het product heeft teruggestuurd. Houd er rekening mee dat de kosten voor het retour zenden voor uw rekening kunnen komen.

Let op: er geldt geen bedenktermijn als het gaat om:

  • producten die speciaal voor u zijn gemaakt, zoals een fotoalbum of een maatpak;
  • producten met een beperkte houdbaarheid, zoals eten, drinken of bloemen;
  • tijdsgebonden producten, zoals losse kranten of tijdschriften;
  • producten die u koopt op veilingen;
  • cd’s, dvd’s en computerprogramma’s waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  • hygiëneproducten waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  • reizen, vervoer, logies of andere vormen van vrijetijdsbesteding.
Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?