Ga naar inhoud

Rechtsbijstandverzekering (RBV)

Een juridisch conflict kan zomaar ontstaan. Met onze RBV sta je er niet alleen voor. Je krijgt snel hulp van ervaren juristen én je voorkomt hoge advocaatkosten.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

  • Uit te breiden met extra dekkingen
  • Geen hoge juridische kosten
  • Meld je zaak gemakkelijk online

Verzeker je van deskundige rechtshulp

Je gaat er meestal niet van uit, maar een juridisch conflict kan gebeuren in je leven. Bijvoorbeeld op het werk, met de buren of in het verkeer. Dan is het prettig dat jij, je partner en/of je gezin deskundige hulp kunnen krijgen van ervaren juristen van Univé Rechtshulp.

Personaliseer je verzekering

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen en kies de aanvullende dekkingen die jij wilt. Zo kunnen jij, je partner en/of gezin in nog meer situaties rekenen op rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen.

Let op: je hebt minstens één basisverzekering nodig om een aanvullende dekking af te sluiten. De aanvullende dekking(en) selecteer je bij het afsluiten van de verzekering.

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de voorwaarden van onze RBV zie je precies wat wel of niet verzekerd is per situatie. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, vind je deze informatie ook in je polis. 

Bekijk de voorwaarden van RBV

Of sluit de verzekering direct af

Waarom ruim 398.000 leden kozen voor onze verzekering

  • Meer dan 200 gespecialiseerde juristen staan voor je klaar
  • Duidelijk advies in begrijpelijke taal van je eigen jurist
  • Altijd rechtshulp wanneer je dat nodig hebt
  • Bespaar geld op juridische kosten

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Ontdek de voordelen van onze rechtsbijstandverzekering

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100,- niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. Voor schade in het verkeer, strafzaken, conflicten over je woning, arbeidszaken, conflicten over sociale voorzieningen en belastingzaken geldt geen minimaal belang.

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250,-.

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met Univé CyberGerust. Zo kun je in het geval van cybercrime altijd terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Meer over Univé CyberGerust

Ben je zzp'er of ondernemer met personeel? Dan hebben we speciaal voor jou een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Daarbij ontvang je snelle juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld een werknemer of leverancier. De gespecialiseerde juristen van Univé Rechtshulp helpen je het conflict op te lossen. Zo kan jij zorgeloos verder ondernemen.

Bekijk de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Heb je geen rechtsbijstandverzekering, maar wel direct juridische hulp nodig? Dan helpen we je graag met Rechtshulp on demand. Voor een eenmalig vast bedrag krijg je passende juridische hulp voor jouw situatie. Bijvoorbeeld als je een conflict hebt op je werk, over je woning of op zakelijk vlak.

Rechtshulp on demand

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Heb je rechtshulp of juridisch advies nodig?

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je jouw conflict direct online of telefonisch melden via ons Juridisch Advies Centrum. Ervaren juristen van Univé Rechtshulp helpen je verder. Ook als je alleen een vraag hebt en geen conflict. 

Altijd voorbereid op kleine of grote juridische conflicten

Krijg snel deskundige hulp en voorkom hoge kosten met onze rechtsbijstandverzekering. 

Verzeker je nuOf bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Meer weten over recht?

Wil je weten wat je rechten zijn bij bijvoorbeeld geluidsoverlast? Ben je benieuwd naar een of meerdere situaties waarbij rechtshulp nodig kan zijn?

Lees hier meer

Video: Hoe maak je gebruik van de rechtsbijstandverzekering?

Wat gebeurt er als je gebruik wilt maken van je rechtsbijstandverzekering? En wie helpt je met jouw probleem? Bekijk de video van het Verbond van Verzekeraars voor meer informatie.

Juridische hulp zonder verzekering

Heb je een juridisch conflict, maar geen rechtsbijstandverzekering? Dan kun je hulp krijgen van onze juristen via Rechtshulp on demand.

Bekijk je mogelijkheden