Ga naar inhoud

Rechtsbijstand­verzekering (RBV)

Een juridisch conflict kan zomaar ontstaan. Met onze rechtsbijstand­verzekering sta je er niet alleen voor. Je krijgt snel hulp van ervaren juristen én je voorkomt hoge advocaatkosten.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

  • Uit te breiden met extra dekkingen
  • Geen hoge juridische kosten
  • Meld je zaak gemakkelijk online

Verzeker je van deskundige rechtshulp

Je gaat er niet van uit, maar een juridisch conflict kan zomaar ontstaan. Bijvoorbeeld met je werkgever, de buren of in het verkeer. Dan is het prettig dat jij, je partner en/of je gezin deskundige hulp kunnen krijgen van ervaren rechtshulpverleners van Univé Rechtshulp.

Personaliseer je rechtsbijstand­verzekering

Stel zelf je verzekering samen en kies de aanvullende dekkingen die jij wilt. Zo kunnen jij, je partner en/of gezin in nog meer situaties rekenen op rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen.

Let op: je hebt minstens één basisverzekering nodig om een aanvullende dekking af te sluiten. De aanvullende dekking(en) selecteer je bij het afsluiten van de verzekering.

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de voorwaarden van onze rechtsbijstandverzekering zie je precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent per situatie. Wanneer je de verzekering hebt afgesloten, vind je deze informatie ook in je polis via Mijn Univé.

Bekijk de voorwaarden

Of verzeker je nu

Daarom kies je voor onze rechtsbijstand­verzekering

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Ontdek de voordelen van onze rechtsbijstandverzekering

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met Univé CyberGerust. Zo kun je in het geval van cybercrime altijd terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Meer over Univé CyberGerust

Ben je zzp'er of ondernemer met personeel? Dan hebben we speciaal voor jou een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Daarbij ontvang je snelle juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld een werknemer of leverancier. De gespecialiseerde juristen van Univé Rechtshulp helpen je het conflict op te lossen. Zo kan jij zorgeloos verder ondernemen.

Bekijk de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Heb je geen rechtsbijstandverzekering, maar wel direct juridische hulp nodig? Dan helpen we je graag met Rechtshulp on demand. Voor een eenmalig vast bedrag krijg je passende juridische hulp voor jouw situatie. Bijvoorbeeld als je een conflict hebt op je werk, over je woning of op zakelijk vlak.

Rechtshulp on demand

Voorwaarden en verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Heb je rechtshulp of juridisch advies nodig?

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je jouw conflict direct online of telefonisch melden bij Univé Rechtshulp. Onze gespecialiseerde rechtshulpverleners helpen je dan verder. Ook als je alleen een vraag hebt en geen conflict.

Meer weten over jouw recht?

Wil je weten wat je rechten zijn bij bijvoorbeeld geluidsoverlast van de buren? Of wat je kunt doen als je het niet eens bent met een verkeersboete? Kom alles te weten over jouw recht in verschillende situaties in onze kennisbank Alles over Recht. 

Naar de kennisbank

Juridische hulp zonder verzekering

Heb je een juridisch conflict, maar geen rechtsbijstandverzekering van Univé? Ook dan sta je er niet alleen voor en kun je hulp krijgen van onze juristen via Rechtshulp on demand.

Bekijk je mogelijkheden

Altijd voorbereid op kleine of grote juridische conflicten

Met de rechtsbijstand­verzekering van Univé kun je met een gerust gevoel weer verder.  

Verzeker je nuOf bereken je premie

Dagelijks opzegbaar