Ga naar inhoud

Waarom heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

In je leven kan zomaar een conflict ontstaan: met je werkgever, met je buren of na een verkeersongeval. Dan is het fijn dat je direct kunt rekenen op juridische hulp via je rechtsbijstandverzekering. Zo hoef je het probleem niet alleen op te lossen en kun je weer met een gerust gevoel verder.

Waarom is een rechtsbijstandverzekering zinvol?

Een rechtsbijstandverzekring is niet verplicht. Toch is het handig om er een te hebben:

  • Je bespaart geld op hoge advocaatkosten.

De kosten voor rechtshulp kunnen snel oplopen. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt deze kosten meestal. Bovendien is de jaarpremie van de rechtsbijstandverzekering vaak goedkoper dan het uurloon van een advocaat.

  • Je hoeft zelf niet op zoek naar een rechtshulpverlener.

Na het melden van je conflict bij Univé Rechtshulp, krijg je direct een gespecialiseerde rechtshulpverlener toegewezen die je verder helpt. Zo bespaar je tijd en kan de behandeling van de zaak snel beginnen.

  • Je staat er niet alleen voor in een conflict.

De ervaren jurist van Univé Rechtshulp staat je van begin tot eind bij met juridische hulp en betrekt je in heldere taal bij de zaak. Daardoor weet jij waar je aan toe bent en hoef je niet zelf het juridische probleem op te lossen. 

  • Je kunt belangrijke documenten laten controleren.

Wil je zeker weten dat een belangrijk document, zoals je arbeidsovereenkomst, juridisch klopt? De jurist van Univé Rechtshulp kan ernaar kijken voor je.

  • Je kunt om juridisch advies vragen

Twijfel je over wat jouw rechten zijn in een bepaalde situatie? Vraag het aan je rechtshulpverlener. Die geeft je duidelijkheid. 

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

Je kunt je voor verschillende situaties verzekeren voor rechtsbijstand. Kies een basisdekking en breid deze uit met de aanvullende dekkingen die het beste passen bij jouw situatie. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?