Ga naar inhoud

Kan ik ook rechtshulp krijgen als ik geen rechtsbijstandverzekering heb?

Ja, dat kan via Rechtshulp on demand. Hiermee krijg je juridische hulp en advies op maat van de rechtshulpverleners van Univé Rechtshulp. Je betaalt dan een eenmalig vast bedrag. De hoogte van dat bedrag hangt af van de rechtshulp die je nodig hebt in jouw situatie.  

Rechtshulp voor verschillende situaties 

Jij kiest op welke manier Univé Rechtshulp je helpt via onderstaande pakketten: 

  • Situatie beoordelen

Voor als je belangrijke documenten, zoals jouw vaststellingsovereenkomst met je werkgever, juridisch wilt laten controleren en daar een beoordeling en advies over wilt krijgen. 

  • Brief opstellen 

Persoonlijke hulp en begeleiding bij het schrijven van een juridische brief naar de tegenpartij om jouw probleem op te lossen. 

  • Onderhandelen 

De jurist bepaalt samen met jou welke aanpak van de zaak het beste is. Daarna neemt je jurist alle communicatie met de andere partij van je over. 

  • Procederen 

Zijn de andere opties van rechtshulp niet voldoende om het conflict op te lossen? En is het nodig om naar de rechter te stappen of is de tegenpartij al een procedure tegen je gestart? Dan kan Univé Rechtshulp de rechtszaak voor jou voeren. 

Doe de online pakkethulp om te bepalen welke rechtshulp het beste is voor jouw situatie. Of lees meer over Rechtshulp on demand op onze website. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?