Ga naar inhoud

Leveranciers en klanten: tips en advies

Als ondernemer weet u dat gedoe met klanten en leveranciers nooit prettig is. Daarom is het belangrijk dat u heldere afspraken maakt en dat uw papierwerk klopt. Onze juristen helpen u op weg met tips op het gebied van leveranciers en klanten.

Algemene voorwaarden

Door algemene voorwaarden op te stellen kunt u zakendoen met meer zekerheid. Zo legt u vooraf uw afspraken vast over onder andere de betaling en aansprakelijkheid.

Lees meer

Modelovereenkomst voor zzp'ers

Werkt u als zzp’er? Of huurt u als opdrachtgever een zzp’er in? Dan kan het verstandig zijn om een modelovereenkomst te gebruiken.

Lees meer

Factuur maken

Hoe maak je een factuur? Aan welke eisen moet een factuur voldoen? En wanneer is een creditfactuur nodig? We zetten de belangrijkste dingen op een rij.

Lees meer

Factuur niet betaald

Wat te doen als een opdrachtgever of klant uw factuur niet betaalt? En hoe kunt u wanbetaling voorkomen? We geven u een paar praktische tips.

Lees meer

Offerte maken

Als een klant of opdrachtgever interesse in uw producten of diensten heeft, dan kan die u om een offerte vragen. Lees hoe u een offerte maakt en waar u op moet letten.

Lees meer

Huurcontract opstellen

Gaat u als ondernemer een woning of kamer verhuren? Met een goed huurcontract dat aan de regels voldoet, heeft u minder kans op misverstanden met de huurder.

Lees meer

Huurder betaalt niet

Als verhuurder kunt u te maken krijgen met een huurder die niet (of niet op tijd) betaalt. Lees wanneer er sprake is van een huurachterstand volgens de wet en wat u hieraan kunt doen.

Lees meer