Ga naar inhoud

Succesverhalen: projecten in de spotlights

Lees hier de verhalen van andere projecten die het Buurtfonds heeft gesteund én op dit moment steunt. Deze projecten zorgen nu al voor een fijnere leefomgeving:

Succesvol afgerond

Buurth akker

Plaatselijk project waar vrijwilligers een moestuin onderhouden en gezond voedsel toegankelijk maken voor iedereen uit de buurt. Goed voor de gezondheid en van de buurtbewoners en goed voor de natuur.

  € 5.000 Buurtfonds support

  Lees meer

  Succesvol afgerond

  Bootcamproute

  Regionaal project waar een sportieve en uitdagende route is gerealiseerd in een natuurlijke omgeving. Goed voor de gezondheid van de buurtbewoners en de toeristen.

   € 10.000 Buurtfonds support

   Lees meer

   Project is gestart

   Rondvaartboot De Waterengel

   Op rondvaartboot De Waterengel is voor iedereen plek. Ook voor mensen met dementie of een meervoudige beperking. De boot is daar zelfs speciaal op ingericht. Heerlijk toch, al varend en in alle rust genieten van het mooie Brabantse landschap?

    € 10.000 Buurtfonds support

    Lees meer

    Succesvol afgerond

    Voedzaam land

    Een voedselpark aan de rand van Alphen aan den Rijn waar gewassen op ecologische manier geteeld worden. Zo wordt er bijgedragen aan een gezonde leefstijl voor iedereen uit de buurt.

     € 3.552 Buurtfonds support

     Lees meer

     Succesvol afgerond

     Boefjes en Barista's

     Een ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen. Georganiseerd in woonzorgcentra in Den Bosch, want ook ouderen hebben behoefte aan contact. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen en knutselen, er is goede koffie en er worden mooie contacten gelegd.

      € 8.000 Buurtfonds support

      Lees meer

      Succesvol afgerond

      GreenKayak Rotterdam

      In samenwerking met de Stichting WorldPortCleanUp.com biedt GreenKayak Rotterdam gratis kajaks aan waarmee vrijwilligers plekken in Rotterdam kunnen schoonmaken waar men lopend niet bij kan komen.

       € 10.000 Buurtfonds support

       Lees meer

       Succesvol afgerond

       ONSe Speeltuin

       Kinderen horen lekker te kunnen spelen. Maar wat nu als er geen goede speeltuin in de buurt is? Bewoners van drie kleine Drentse dorpen namen zelf het initiatief voor ONSe Speeltuin. Het Buurtfonds droeg hier financieel aan bij.

        € 5.330 Buurtfonds support

        Lees meer

        Succesvol afgerond

        Duofiets Beilen

        In het Drentse dorp Beilen fietsen 20 maatschappelijk betrokken vrijwilligers met dorpsgenoten tochtjes op een duofiets om ouderen en mensen met een lichamelijke beperking van de natuur te laten genieten.

         € 7.500 Buurtfonds support

         Lees meer

         Succesvol afgerond

         Groene Dorpsploats

         Abel Tasman, de bekende ontdekkingsreiziger, werd geboren in Lutjegast. Het dorp laat nog steeds mensen graag dingen ontdekken. Mat een prachtig natuurgebied inclusief de Groene Dorpsploats. Het Buurtfonds droeg hier financieel aan bij.

          € 2.500 Buurtfonds support

          Lees meer