Direct ingaande lijfrente

Aanvulling op uw inkomen

U wilt eerder stoppen met werken of binnenkort al met pensioen. Dan wilt u natuurlijk wel gewoon de dingen blijven doen zoals u die gewend bent. Daarom heeft u jaren geleden één of meer lijfrenteverzekeringen afgesloten om uw pensioen aan te vullen. Als deze verzekeringen binnenkort tot uitkering komen, kunt u daarmee een direct ingaande lijfrente aankopen. Univé biedt u hiervoor diverse mogelijkheden. Daarmee ontvangt u een gegarandeerde aanvulling op uw inkomen die kan variëren in hoogte en in looptijd. De keuze is aan u.

De pluspunten van de direct ingaande lijfrente van Univé

  • Zekerheid: u krijgt een gegarandeerde lijfrente-uitkering
  • Geschikt voor lijfrenteverzekeringen die u elders heeft afgesloten en nu vrijkomen
  • Maatwerk: uw wensen tellen
  • Een aantrekkelijke rentevergoeding
  • Mogelijkheid tot het afsluiten van een nabestaandenlijfrente

Nabestaandenlijfrente

Bij de direct ingaande lijfrente kunt u eenvoudig uw partner meeverzekeren. De uitkeringen bij uw overlijden gaan dan geheel of gedeeltelijk over op uw partner. Bij vroegtijdig overlijden van u en uw eventueel meeverzekerde partner komen in sommige constructies de lijfrente-uitkeringen te vervallen. Uw nabestaanden kunnen dit vermogensverlies voorkomen door een contraverzekering af te sluiten. Deze keert dan in één keer een bedrag uit aan de nabestaanden.

Fiscale aspecten

Heeft u de premie(s) tijdens de opbouwfase van uw lijfrenteverzekering in mindering gebracht op uw inkomen in box 1? Dan worden de door u te ontvangen lijfrente-uitkeringen van de direct ingaande lijfrente belast in box 1. Als u in het verleden geen (volledige) belastingaftrek heeft genoten, dan gelden er afwijkende regels. Op de site van de Belastingdienst vindt u meer informatie over de fiscale aspecten. Maar u kunt met uw vragen natuurlijk ook terecht bij uw Univé-adviseur.

Advies

Bij het kiezen van de juiste uitkeringsvorm spelen uw leeftijd, uw inkomensperspectief en uw financiële wensen een belangrijke rol. Bovendien heeft u dus te maken met een aantal fiscale regels. De optelsom van uw wensen plus de (fiscale) mogelijkheden bepaalt uw mogelijkheden. Daarom is het verstandig uw Univé-adviseur te raadplegen voordat u de direct ingaande lijfrente afsluit.

Productwijzer

Algemene informatie van het Verbond van Verzekeraars over deze verzekering vindt u in de productwijzer Direct ingaande lijfrente.

Belangstelling voor de direct ingaande lijfrente?

Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met een Univé-adviseur bij u in de buurt.