Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering geeft u wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw kostbare spullen, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. Univé onderscheidt vijf categorieën: sieraden, foto- en filmapparatuur, gehoorapparaten, laptops en muziekinstrumenten.

Claimt u een eerste schade, dan heeft u geen eigen risico. Maar bij elke volgende schade binnen 12 maanden betaalt u € 150,- eigen risico.  Bereken uw premie

Ja, de kostbaarhedenverzekering van Univé heeft een aparte categorie foto- en filmapparatuur. Hiermee kiest u voor wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw camera, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. 

Bij schade of diefstal krijgt u vaak via uw verzekering een vergoeding. Zijn de spullen niet ouder dan een jaar? Dan vergoeden we de nieuwwaarde. Univé berekent de dagwaarde van de spullen met behulp van een afschrijvingstabel (kijk op de pagina over afschrijvingslijsten).

Ja, dat kan door de kostbaarhedenverzekering van Univé af te sluiten. Er is zelfs een aparte categorie waarmee u gehoorapparaten kunt verzekeren. U kunt vertrouwen op wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw gehoorapparaten, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. 

Heeft u schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

De uitkering na schade is gebaseerd op de waarde die staat genoemd in de polis. Die waarde wordt vastgesteld aan de hand van recente aankoopnota’s of een taxatierapport door een erkend taxateur. Is het object verzekerd op basis van een aankoopnota, dan geldt een vaste afschrijvingsregeling. Een taxatierapport is drie jaar lang geldig. Stelt u de verzekerde waarde vast via taxatie, dan moet u dus elke 3 jaar opnieuw laten taxeren.

Berg uw kostbaarheden zo veilig mogelijk op. Maak foto’s van uw waardevolle spullen en breng merktekens erop aan, zodat ze gemakkelijk op te sporen zijn na verlies of diefstal.

Uw kostbare spullen zijn met de kostbaarhedenverzekering beter verzekerd dan met de reisverzekering. Hieronder ziet u de verschillen:

Kostbaarhedenverzekering

Doorlopende Reisverzekering

U krijgt meestal de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.

Als u de dekking bagage afsluit, zijn uw spullen naar keuze te verzekeren voor de bedragen € 1.500, € 2.500 of € 3.500 per verzekerde.  Daarnaast geldt er voor diverse spullen een maximale vergoeding. Ook geldt een eigen risico van € 50 per gebeurtenis.

Uw spullen zijn het hele jaar door verzekerd.

Afhankelijk van uw keuze zijn uw spullen voor  een vakantie van maximaal 60 dagen of 180 dagen achter elkaar  verzekerd.

U bent overal ter wereld verzekerd.

Afhankelijk van uw keuze zijn uw spullen verzekerd in Europa en de landen grenzend aan de Middellandse Zee óf wereldwijd. Voor Nederland geldt dat u minimaal 1 overnachting heeft geboekt bij een bedrijf, bijvoorbeeld een hotel .

U bent altijd verzekerd.

U bent alleen verzekerd als u op reis bent, zoals tijdens een vakantie.

Nee, dat kan alleen in combinatie met een Univé-inboedelverzekering. Sluit u aanvullend op Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking af, dan verzekert u uw kostbare spullen in Nederland ook buiten uw woning tot maximaal € 2.500,- per jaar. Voor een aantal zaken, zoals mobiele telefoons, tablets, laptops en kostbare sieraden geldt bij de Buitenshuis dekking een maximumbedrag van € 500,- per gebeurtenis.  Maar zijn uw spullen meer waard? Of wilt u ook buiten Nederland verzekerd zijn? Kies dan voor onze kostbaarhedenverzekering. Bereken uw premie

Ja, u kunt uw schade op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.

Ja, dat kan. U hoeft er niet eens de kostbaarhedenverzekering voor af te sluiten. Uw mobiele telefoon, smartphone of tablet is namelijk al standaard verzekerd tot € 10.000,- met de inboedelverzekering van Univé. Wilt u ook dat ze buitenshuis zijn verzekerd? Sluit dan Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking af.

Heeft u schade? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?