Ga naar inhoud

Fruit Friends voor scholen

Een gratis, reclamevrije app met leuke, educatieve spelletjes en een bijpassend lespakket voor scholen.

Fruit Friends voor scholen

Een gratis, reclamevrije app met leuke, educatieve spelletjes en een bijpassend lespakket voor scholen.

Download Fruit Friends

Benieuwd naar de app zelf? Download dan de app via onderstaande buttons. Fruit Friends is volledig gratis en bevat geen reclame.

Download de app nu in de Google Play Store!

Download de app nu in de App Store!

Het verhaal achter Fruit Friends

Fruit Friends is een leuke, educatieve mobiele game, waarbij kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs leren over de gevaren in en rondom huis. In 11 hilarische en leerzame mini-games kunnen de onnozele fruit-figuurtjes wel wat hulp gebruiken om zichzelf en hun huis heel te houden: van niet appen op de fiets tot het checken van de rookmelder!

Waarom Fruit Friends voor scholen?

  • Leren op een leuke, uitdagende manier
  • Vijf lesbrieven over verschillende onderwerpen
  • Compleet, laagdrempelig en eenvoudig toe te passen
  • Leuke extra’s zoals posters en kleur- en prikplaten

Spelenderwijs leren over risico

Hoe maak je kinderen bewust van veelvoorkomende ongelukken in en om het huis? Een belangrijk thema, maar niet erg interessant voor de meeste kinderen. Daarom hebben wij Fruit Friends ontwikkeld: een gratis, reclamevrije app met leuke, educatieve spelletjes en een bijpassend lespakket voor scholen.

Want spelend leren is effectief leren

Met de elf minigames in de app leren kinderen vanaf 6 jaar op een leuke én interactieve manier om te gaan met verschillende onveilige situaties. Zo worden ze al spelend gewezen op het sluiten van ramen en deuren als ze thuis weggaan, het fietsen zonder afleiding (MONO) en het belang van rookmelders. Zo maken we kinderen bewust van de gevaren en maken we samen de wereld van morgen een stukje veiliger.

Gratis lespakket

De Fruit Friends-app is door iedereen gratis te downloaden en reclamevrij te gebruiken. Maar bewustwording creëer je ook door over dit soort onderwerpen te praten. Daarom hebben we een lespakket ontwikkeld voor de groepen 5 tot en met 8. Het lespakket bestaat uit een hand-out voor jou als leerkracht, vijf lesbrieven over verschillende onderwerpen, posters voor in de klas en flyers voor thuis. Ook hebben we als extraatje kleur- en prikplaten toegevoegd. Leuk voor de jongere groepen!

Nieuwsgierig geworden?

Een lesbrief bekijken

Lespakket aanvragen

Recensie Dagblad van het Noorden

Kindcentrum Beatrix in Beilen was de eerste school in Nederland die de game en het lespakket mocht testen. Dagblad van het Noorden was erbij en schreef er een mooi artikel over:

Lees het hier

Ontdek alle minigames

Bekijk de minigames en ontdek hoe de Fruit Friends schade in en rondom het huis zoveel mogelijk voorkomen en beperken.