Ga naar inhoud

Wanneer zeg ik mijn autoverzekering op als ik ga emigreren?

Gaat u emigreren? Dan moet u uw autoverzekering bij Univé opzeggen. Wanneer u dat precies moet doen, hangt af van uw situatie.

Uw auto verkopen

Als u uw auto verkoopt omdat u gaat emigreren, zeg dan uw autoverzekering op zodra u de auto heeft verkocht en het kenteken niet meer op uw naam staat.

Uw auto uitvoeren

Als u uw auto uitvoert naar het land waar u naar toe emigreert, zegt u de autoverzekering op zodra uw auto is uitgevoerd. Neem voor het uitvoeren of overschrijven van het kenteken contact op met de RDW. Na beëindiging van de kentekenregistratie moet u uw auto binnen veertien dagen vanuit Nederland naar het buitenland brengen. Rijdt u op de openbare weg? U bent verplicht uw auto te verzekeren en een geldige APK te hebben. Vergeet dus niet in het nieuwe land een autoverzekering af te sluiten.

U bent niet meer in Nederland in geschreven

Als u zelf niet meer ingeschreven staat op een Nederlands adres vanwege uw emigratie, kunt u geen verzekering meer hebben of afsluiten bij Univé. U moet uw autoverzekering bij Univé dan opzeggen. Vergeet niet in het nieuwe land een autoverzekering af te sluiten.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?