Ga naar inhoud

11 juli 2017

Zzp'er over verzekeren: "Ik wil best risico lopen"

Veel zzp'ers vinden inkomensverzekeringen te duur. Met de flexibele inkomensverzekering voor zzp'ers biedt Univé sinds dit jaar een voordelig alternatief. Een van de zzp-klanten zegt: "Ondernemen is risico nemen en ik hoef niet de jackpot."

Nieuw onderzoek 

Vandaag brachten TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoek naar buiten, onder andere over de inkomensverzekeringen bij zzp'ers. Het onderzoek bevestigt opnieuw dat veel zzp'ers de verzekeringen te duur vinden. Maar liefst 80 procent heeft geen verzekering voor inkomensverlies bij ziekte en ongevallen. 

Alternatief ontwikkeld

Ook Univé constateerde die 'pijn' en ontwikkelde iets nieuws: een flexibele zzp-inkomensverzekering die maximaal 24 maanden uitbetaalt. Omdat uit onderzoek blijkt dat veel zzp'ers maximaal 2 jaar ziek zijn als ze ziek worden. Michael Windhorst, van het gelijknamige timmer- en onderhoudsbedrijf uit Woubrugge, heeft nu voor deze verzekering gekozen. 

Bouw trekt aan

"Eerder ging het echt slecht in de bouw en het kost toch een hoop geld. Dus ik had geen verzekering. Ik denk dat ik namens veel zzp'ers spreek als ik zeg dat het giga duur is. Maar de bouw trekt nu weer aan en de premie bij Univé is dusdanig laag, dat ik toch verzekerd kan zijn en niet tegen de hoofdprijs."

‘Moest iets doen’ 

Ook Dick-Jan Zijda, die met Innovazi een adviesbureau voor de gezondheidszorg heeft, vindt de prijs belangrijk. "Ik vond dat ik iets moest doen om verzekerd te zijn, maar het moest niet te veel kosten. Het is gewoon een risicoanalyse. Ondernemen is risico lopen en dat wil ik best."

Jackpot hoeft niet 

Voor Zijda is de afweging heel bewust om niet een AOV te nemen die alle risico's dekt, zoals het volledige inkomen tot aan het pensioen bijvoorbeeld. "Mijn vrouw en ik hebben ervoor gekozen niet de jackpot te willen en onze uitgaven ook bewust lager te houden, ook in goede tijden. We werken allebei, maar niet fulltime. We hebben als ondernemers nu veel vrijheid. We weten ook dat wat we vroeger hadden, dat we daar in de toekomst niet per se recht op hebben."

Zekerder dan broodfonds

Volgens Zijda doet de zzp-inkomensverzekering van Univé hem sterk denken aan een broodfonds. "Het is voor twee jaar, maar wat ik heel prettig vind is dat ik zeker weet dat ik het uitbetaald krijg bij Univé. Het is ook heel overzichtelijk opgezet en vanaf 25 euro per maand niet te duur."

Lees meer over de voorwaarden van de flexibele inkomensverzekering voor zzp'ers bij ziekte en ongevallen.

Deel dit bericht