Ga naar inhoud

12 november 2019

Zorgpremie Univé in 2020 daalt € 1 per maand

Bekijk hier alle premies van de Univé Zorgverzekeringen in 2020 m.u.v. Zorg Select. In het overzicht vindt u ter vergelijking ook de premies van 2019.

De premie van de meest gekozen zorgpolis bij Univé, ‘Zorg Geregeld’, daalt in 2020 met € 1 per maand. De premie van deze naturapolis is vastgesteld op € 119,95 per maand. De restitutieverzekering ‘Univé Zorg Vrij’ stijgt volgend jaar met iets minder dan € 2 per maand naar € 127,89. Met deze polis kunnen klanten naar alle ziekenhuizen van hun keuze.

Veel Univé klanten maken voor hun zorgverzekering gebruik van een collectiviteitskorting. Het kabinet heeft eerder bepaald dat deze korting in 2020 moet dalen van maximaal 10% naar maximaal 5%. Voor klanten van Univé houdt dit in dat de premie ondanks de daling uiteindelijk wel stijgt.

Preventie

Ook in 2020 vindt Univé preventie in de zorg erg belangrijk. Ron Bavelaar, voorzitter van de RvB van Univé: ‘Bij Univé zetten we al een aantal jaar in op voorkomen en beperken, bijvoorbeeld met vergoedingen voor EHBO cursussen, valpreventietrainingen en ‘Keer diabetes 2 om’ waar mensen door hun levensstijl te wijzigen zelfs helemaal zonder medicijnen kunnen. Daarnaast maken we afspraken met zorgverleners. Voorbeelden van hoe Univé meewerkt aanhet betaalbaar houden van de zorg.'

Aanvullend

De premies voor de aanvullende pakketten laten geen of een beperkte stijging zien voor 2020. De Tand Goed blijft gelijk op € 13,95. De ‘Aanvullend Goed’, waar veel vergoedingen in opgenomen zijn, stijgt met € 0,20 naar € 9,95.

De premie van de goedkoopste polis, ‘Univé Zorg Select’ wordt later vandaag bekend gemaakt. Bij Univé hebben ruim 750.000 verzekerden een zorgpolis.

Alle premies van Univé Zorg per maand voor 2020 (met uitzondering van de Zorg Select):

Deel dit bericht