Ga naar inhoud

27 februari 2020

Veel gestelde vragen over coronavirus

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan, provincie Hubei. Inmiddels is het virus ook in andere landen aangetroffen. Het virus verspreidt zich van mens tot mens en via de lucht.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft als u op vakantie bent of op vakantie gaat naar een land waar het coronavirus heerst. We hebben de informatie hierover voor u gebundeld en de antwoorden op de meeste gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

N.B.: De meest actuele informatie rondom het coronavirus vindt u in een speciaal artikel met veelgestelde vragen over corona

Ik ben al op vakantie/onderweg

Volg de instructies van de lokale autoriteiten

Houd de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten via www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Hier kunt u de meest actuele informatie vinden over het reisadvies in uw vakantieland. Het is belangrijk dat u de instructies van de lokale autoriteiten goed volgt.

Ik moet langer blijven op mijn vakantiebestemming. Krijg ik hier een vergoeding voor?

Extra kosten omdat u langer moet blijven op uw vakantiebestemming zijn niet verzekerd. U kunt contact opnemen met het bedrijf waar u een boeking heeft gedaan (bijv. reis- of vervoersorganisatie). Mogelijk bieden zij een oplossing of vergoeden zij uw annuleringskosten.

Ik heb op de terugreis met het openbaar vervoer vertraging opgelopen. Krijg ik hier een vergoeding voor?

Extra kosten in verband met vertraging op de terugreis zijn niet verzekerd.

Ik ben ziek geworden en ben bang dat ik besmet ben, wat moet ik doen?

Heeft u een reisverzekering bij Univé? Neem dan contact op met onze Alarmcentrale +31 592 348 112. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar. Onze Alarmcentrale helpt u verder.

Ik wil mijn vakantie afbreken. Worden mijn ongebruikte vakantiedagen vergoed?

Deze kosten zijn niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. U kunt contact opnemen met het bedrijf waar u een boeking heeft gedaan (bijv. reis- of vervoersorganisatie). Mogelijk bieden zij een oplossing of vergoeden zij uw annuleringskosten.

Ik heb op de heenreis met het openbaar vervoer vertraging opgelopen. Krijg ik hier een vergoeding voor?

Heeft u een annuleringsverzekering bij ons dan geldt het volgende:

Bij vertraging van 8 uur of meer:

U krijgt een vergoeding van maximaal de reissom voor drie ongebruikte vakantiedagen. Dit geldt ook als u vanuit Nederland naar uw vakantieadres bent vertrokken vanaf een vliegveld in het buitenland. Het maakt niet uit of u hier met het openbaar vervoer of met uw eigen auto naar toe bent gereisd.

Bij vertraging van minder dan 8 uur:

Geen vergoeding.

Ik ben nog thuis

Waar vind ik de meest actuele informatie over het reisadvies in mijn vakantieland?

Hou de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten: nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Ik wil mijn vakantie annuleren. Worden mijn annuleringskosten vergoed?

Het annuleren van uw reis in verband met het coronavirus is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. U kunt contact opnemen met het bedrijf waar u een boeking heeft gedaan (bijv. reis-of vervoersorganisatie). Mogelijk bieden zij een oplossing of vergoeden zij uw annuleringskosten.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken adviseert niet te reizen (kleurcode oranje of rood) naar het land of gebied van mijn vakantiebestemming. Vanwege dit advies wil ik niet meer op reis. Vallen gemaakte kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Het annuleren van uw reis vanwege het advies van buitenlandse zaken is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering.

Ik ga mijn reis annuleren. Kan ik mijn kortlopende annuleringsverzekering opzeggen en premie terugkrijgen?

Nee, de annuleringsverzekering is al geldig op het moment van afsluiten van de verzekering. Een deel van het risico is dus al gelopen. U krijgt de door u betaalde premie niet terug.

Ik ga mijn reis annuleren. Kan ik mijn kortlopende reisverzekering opzeggen en premie terugkrijgen?

Ja, u kunt uw kortlopende reisverzekering opzeggen. U krijgt uw betaalde premie terug. Betreft dit een combinatie van een kortlopende reis- met annuleringsverzekering dan ontvangt u alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.

Deel dit bericht