Ga naar inhoud

3 augustus 2015

Univé ziet aantal fietsverzekeringen voor e-bike fors stijgen

Mede dankzij de groeiende populariteit van de e-bike en fietsen in het algemeen, zijn er bij Univé in de eerste helft van 2015 zeker 30 procent meer fietsverzekeringen afgesloten. Een ruime meerderheid van die verzekeringen is specifiek voor de elektrische fiets en wordt veelal afgesloten door mensen die ouder zijn dan 50 jaar.

Volgens cijfers van het CBS werden er vorig jaar in Nederland 223.000 e-bikes verkocht en fietsen er nu bijna 1,5 miljoen mensen rond met een elektrische hulpmotor. 'Steeds meer mensen kiezen voor de elektrische fiets. Het vergroot de mobiliteit en zelfstandigheid van ouderen, maar voor alle doelgroepen kan de e-bike een perfecte oplossing zijn. Je kunt langere afstanden overbruggen, waardoor je de fiets bijvoorbeeld ook voor woon-werkverkeer kunt gebruiken. De verwachting is dat het elektrisch fietsen de komende jaren steeds gebruikelijker wordt. De e-bike is een waardevol vervoersmiddel en dat maakt het ook de moeite waard om hem, net als een scooter of auto, te verzekeren tegen schade en diefstal,' vertelt Etienne de Cooker, directeur schade Univé.

Goede dekking zonder mitsen en maren

Univé biedt een doorlopende, volledig casco verzekering, die flexibel opzegbaar is. In de Consumentengids van juni 2014 had de elektrische fietsverzekering van Univé bovendien het hoogste testoordeel. Etienne de Cooker: 'Bij diefstal binnen 3 jaar krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Als de e-bike in de tussentijd duurder geworden is, keert Univé maximaal 15 procent extra uit. We bieden ook gratis pechhulp in Nederland als je met de elektrische fiets stil komt te staan.' Volgens De Cooker loont het om je eerst te oriënteren op de verschillende verzekeringen, om zo te komen tot een verzekering en premie die het beste bij jouw situatie passen.

De elektrische fietsverzekering van Univé is zowel online als telefonisch af te sluiten, maar fietseigenaren kunnen ook terecht bij één van de circa 150 Univé-vestigingen door het hele land.

Deel dit bericht