Ga naar inhoud

8 december 2021

Univé waarschuwt tegen phishingmails uit naam van Univé

Univé-leden opgelet! Momenteel sturen oplichters namelijk valse e-mails uit naam van Univé rond, waarin ze er bij ontvangers op wijzen dat ze aanspraak kunnen maken op teruggave van ziektekosten. Gevraagd wordt om zijn of haar rekeningnummer te bevestigen voor inzicht in de veronderstelde teruggave, waarvan het bedrag binnen enkele dagen op de betaalrekening zou worden bijgestort. Trap hier NIET in!

Univé adviseert iedereen met klem niet op de mail te reageren, zijn of haar bank op de hoogte te brengen van ontvangst en de e-mail aansluitend te verwijderen.

Op haar website waarschuwt het AVROTROS-programma Opgelicht! eveneens voor deze vorm van oplichting en maakt daarin duidelijk hoe ontvangers deze phishingmail kunnen herkennen.

Herkent u de mail en heeft u hierop gereageerd met het delen van uw persoonlijke gegevens? Neem dan direct contact kosteloos op onze 24/7 helpdeskservice Univé Cyberhulp via telefoonnummer 0592 74 22 22. Onze cyberspecialisten staan dag en nacht voor u klaar om u te helpen in geval van een cyberincident of bij een vermoeden hiervan. 

Deel dit bericht