Ga naar inhoud

30 april 2019

Univé scoort hoog in test fietsverzekeringen Consumentenbond

Univé heeft hoog gescoord in de jaarlijkse test fietsverzekeringen van de Consumentenbond. In de categorie ‘racefiets en mountainbike’ werd de fietsverzekering gewaardeerd met 9,1, tevens het hoogste testoordeel in het onderzoek. Ook voor e-bikes en stadsfietsen ontvangt Univé hoge waarderingen.

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 500.000 fietsen gestolen. Reden voor veel fietseigenaren om een fietsverzekering af te sluiten. Volgens de Consumentenbond loont het om de verschillende opties goed onder de loep te nemen. Vergelijkend onderzoek van de bond laat grote verschillen in premies en voorwaarden zien. ‘Voor een gelijkwaardige polis betaal je soms wel zes keer zoveel. En dat prijsverschil wordt niet gerechtvaardigd door betere voorwaarden,’ aldus de consumentenvereniging. De bond adviseert dan ook niet te kiezen voor ‘de eerste de beste aanbieder waar de fietsendealer mee komt.’

Hoogste scoringsgemiddelde

Van de negen fietsverzekeraars in de test kan Univé rekenen op het hoogste scoringsgemiddelde. Naast de 9,1 voor racefietsen en mountainbikes, krijgt het met 8,2 ook een gedeelde hoogste score in de categorie E-bike. Een gedeelde tweede plaats bereikt de fietsverzekering van Univé voor de stadsfiets, waarbij het onderzoek eraan toevoegt dat de coöperatie ‘wel betere voorwaarden’ heeft dan haar goedkopere concurrent.

Voorwaarden

Volgens Consumentenbond zijn verzekeringen als die van Univé ‘voordeliger dan ze op het eerste gezicht lijken, omdat niet de uitkering, maar ook de premie na drie jaar omlaaggaat.’ Univé keert dan drie jaar lang een extra bedrag uit voor de tussentijdse prijsstijging van het rijwiel. Voorwaarde is dat na een diefstal een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type wordt aangeschaft. Voor e-bikes is Univé daarnaast een van de weinige aanbieders die geen afschrijvingsregeling kent voor de accu, doorgaans het kwetsbaarste en duurste onderdeel van de fiets. Verder valt Univé op met de laagste prijs voor optionele pechhulp bij stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes (bij e-bikes is pechhulp standaard en gratis meeverzekerd).

(Bron: Consumentenbond)

Deel dit bericht