Ga naar inhoud

7 maart 2017

Univé luistert naar ‘pijn’ zzp’ers

​​Ruim twee derde van de zzp’ers heeft geen vangnet bij ziekte of ongevallen. Bestaande inkomensverzekeringen zijn te ingewikkeld en te duur voor ze. Univé trekt zich dat aan en ontwikkelde daarom samen met zzp’ers een flexibele inkomensverzekering voor alle zzp’ers tot 45 jaar. Dus ook voor bouwvakkers, zorgverleners en anderen ‘zware’ beroepen. De nieuwe verzekering wordt vandaag als pilot gelanceerd.

Twee jaar​​

Uit nieuwe cijfers van Univé blijkt dat 93 procent van de zzp’ers in deze leeftijdsgroep binnen twee jaar weer beter is na ziekte of ongeval. De verzekering biedt daarom twee jaar een uitkering bij ziekte en ongevallen. Ook is deze verzekering bedoeld als je vanaf 45 procent ziek bent verklaard. Zo wordt de grootste groep ondernemers geholpen aan een vrijwillig vangnet voor als ze het echt nodig hebben. Univé gelooft hiermee een bijdrage te leveren aan een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling.

Vanaf 25 euro

Er is al een dekking vanaf 25 euro per maand, stapsgewijs aan te passen met 25 euro tot maximaal 150 euro per maand. Voor dat bedrag wordt er 2000 euro bruto uitgekeerd per maand. De premie is fiscaal aftrekbaar. Ook is er voor alle klanten preventieadvies en hulp bij re-integratie. Het gaat om een pilot bij Univé Noord-Nederland en Univé Zuid-Holland. Bij voldoende animo wordt dit binnen enkele maanden uitgebreid naar nationale schaal.

Samen met zzp’ers

Joost Heideman, CEO bij Coöperatie Univé: “Er wordt door allerlei instanties, politieke partijen en verzekeraars al lang gepraat over inkomenszekerheid voor zzp’ers. En als we niet oppassen kunnen we daar in Nederland met elkaar nog lang over praten. Wij zijn op innovatieve wijze aan de slag gegaan en hebben nu in een half jaar deze nieuwe verzekering ontwikkeld, samen met zzp’ers.”

Honderden zzp’ers

Er werd onderzoek gedaan en op verschillende manieren reactie gevraagd van circa 300 zzp’ers. Voor wie wel een verzekering wil, bleek de ‘pijn’ voor ongeveer twee derde te zitten bij prijs en complexiteit van het huidige aanbod. De gezondheidscheck is daarom sterk vereenvoudigd. De verzekering is gelijk voor alle beroepen. Vanwege de eenvoud is er geen advies nodig en er zijn daarom ook geen advieskosten.

Tot 45 jaar

Er is bewust gekozen voor een leeftijd tot 45 jaar om de pilot te testen. Heideman: “Het is de groep die vaak nog startend is als ondernemer en minder mogelijkheden heeft om een alternatieve inkomstenbron te organiseren bij ziekte en ongevallen zoals een spaarpot. Mocht er vanuit de pilot blijken dat er veel animo is onder een oudere leeftijdscategorie dan bekijken we of we de doelgroep kunnen uitbreiden.”

Open en transparant

De inkomensverzekering is volledig online af te sluiten, waarbij direct de relatie tussen premiebedrag en hoogte van de uitkering wordt getoond. Aanvullende informatie en afsluithulp is via Univé winkel, (video)chat, WhatsApp of telefoon mogelijk. Er zijn eenmalige aansluitkosten van 50 euro en een kennistoets, om zeker te zijn dat de voorwaarden begrepen worden. Voor meer informatie https://beta.unive.nl/zzp-inkomensverzekering

Deel dit bericht