Ga naar inhoud

17 april 2020

Univé is er voor u, óók tijdens de coronacrisis

Het coronavirus heeft ons land in zijn greep. Nu het dagelijks leven – werk, zorg, onderwijs, vermaak – zich thuis afspeelt moeten we een nieuwe balans vinden. En dat valt niet altijd mee. Juist nu wil Univé er daarom voor u zijn. Als coöperatie staan we dichtbij onze leden en zoeken we samen naar oplossingen. We bieden een luisterend oor en een hand op de schouder. Of u nu zakelijk of als particulier met ons verbonden bent: wij zijn er voor u. Daar kunt u zeker van zijn. Hoe we dat doen?

Univé neemt haar verantwoordelijkheid. Waar de nood het hoogst is zetten we meteen een stap extra.

Om onze zakelijke leden een steuntje in de rug te bieden, treffen we waar nodig betalings- en coulanceregelingen. Voor de horecaondernemers onder hen bijvoorbeeld, is het bezorgen van maaltijden ook verzekerd. Voor het groeiend aantal ondernemers dat intussen hun winkel of bedrijf online willen voortzetten hebben we een bestel- en betaalmodule ontwikkeld die hen hierbij helpt.

Ook voor leden met een reis- en annuleringsverzekering zijn coulanceregelingen getroffen. Wie door coronamaatregelen vast is komen te zitten in het buitenland kan – ook voor medische kosten - blijven rekenen op dekking tot zijn of haar thuiskomst. Ook als hun verblijf de maximale reisduur  overschrijdt.

Daarnaast helpen we klanten met een rechtsbijstandverzekering met juridische geschillen als gevolg van de crisis en bieden we klanten met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering  maatwerk om tegen zo laag mogelijke kosten een basisdekking te garanderen, zodat niemand onverzekerd hoeft te zijn in geval van arbeidsongeschiktheid. Verder heeft Univé, samen met Livis, een online EHBO-training samengesteld. De meeste ongelukken gebeuren immers in en rondom huis en juist nu gaan veel mensen liever niet direct naar hun huisarts of het ziekenhuis. Na het volgen van de training zijn deelnemers zelfredzaam om handelend op te kunnen treden bij een ongeval.

Maar ook buiten onze product- en dienstverlening kijken we wat we voor onze leden kunnen doen. We bellen bijvoorbeeld oudere leden op om gewoon een praatje te maken in tijden van afstand en thuisisolatie. En met maatschappelijke initiatieven als vitaal thuiswerken, online thuisgym en een Thuis Fit Challenge helpen we thuisblijvers in beweging te blijven. En voor wie meer tips, inspiratie en vermaak wil om thuis fit en mentaal sterk te blijven publiceren we wekelijks, voor zowel leden als niet-leden, een online corona-special van ons ledenmagazine ‘SAMEN door de crisis’.

Univé is solide en als ledenorganisatie zijn we solidair met elkaar

Univé is een financieel solide organisatie. Dat stelt ons in staat nu en in de toekomst er te zijn voor onze leden. We bieden zekerheid, nu en in de toekomst. We zijn bovendien een ledenorganisatie; omdat we geen externe aandeelhouders hebben die dividend vragen, komen voordelen altijd onze leden ten goede. Solidair zijn met elkaar is en blijft daarbij het uitgangspunt.

Univé bundelt krachten met partners en levert een betekenisvolle bijdrage

Zeker in tijden van crisis werkt het beter om samen de krachten te bundelen. Zo is de verzekeringsbranche gezamenlijk het meldpunt bijzonderebijstandbuitenland.nl voor gestrande reizigers gestart. Als een van de deelnemers betaalt Univé uiteraard mee aan het hiervoor benodigde noodfonds. Na aanmelding via de website zijn er sinds de activering van het meldpunt al duizenden Nederlanders in geslaagd naar huis terug te keren.

Ten slotte vergeten we als coöperatieve verzekeraar onze partners niet. Door er nu voor onze partners te zijn, zijn we er ook in de toekomst samen voor onze leden. We ondersteunen daarom bijvoorbeeld de schadeherstelbedrijven waar we mee samenwerken, zodat we op dit vlak onze leden de service kunnen blijven bieden die ze van Univé gewend zijn. Of het nu gaat om bijvoorbeeld letsel, woningen of auto’s: onze partners helpen onze klanten en we hebben ze hard nodig.

Heeft u vragen over of ideeën voor onze dienstverlening en initiatieven in tijden van corona en de optimalisatie daarvan? Laat het ons dan per e-mail weten via coronaidee@unive.nl. We horen graag van u. Want samen komen we deze moeilijke tijd door. 

Deel dit bericht