Ga naar inhoud

16 maart 2022

Univé introduceert Cyber Fit Service

Univé biedt zakelijke klanten 1 jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Hiermee gaat de coöperatie een stap verder om haar zakelijke leden te helpen zich te beschermen tegen cybercrime. Met het trainingsprogramma leren zzp’ers en mkb’ers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren.

Volgens Johan van den Neste, directeur Univé Schade groeit de behoefte aan kennis over online veiligheid onder deze groep ondernemers. “Zeker nu een groot deel van het bedrijfsleven zich online afspeelt. In de afgelopen vijf jaar heeft 60% van de Nederlandse bedrijven tenminste één keer te maken gehad met cybercrime (bron: CBS)”. 

Met Cyber Fit Service biedt Univé zzp’ers en mkb’ers een jaar lang gratis toegang tot het trainingsprogramma van Surelock, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online veiligheid. Daarin staat het op een laagdrempelige manier herkennen van verschillende vormen van cybercrime centraal. “Het platform met informatie en trainingsvideo’s geeft inzicht in de cyberrisico’s die een zaak loopt en welke preventiemaatregelen de ondernemer kan treffen om de online veiligheid van het bedrijf te verbeteren. Zo helpen we hen om hun cyberkennis te vergroten en hun zaak Cyber Fit te maken.” vertelt Johan Van den Neste, directeur Univé Schade. Univé is de eerste verzekeraar die op grote schaal haar zakelijke en particuliere leden helpt zich te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. 

Samen cybercriminaliteit voorkomen

Univé presenteert de Cyber Fit Service ruim een jaar na de lancering van Univé Cyberhulp. Daarmee helpt de coöperatie leden bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. Volgens Van den Neste is de toenemende cybercriminaliteit is een steeds groter risico, zowel voor zakelijke als particuliere leden. Daarom helpt Univé haar leden om hun kennis over cybercriminaliteit te vergroten. Bijvoorbeeld met de cyberhelpdesk, die 24/7 beschikbaar is voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dat vermoeden. Cyberhulp is toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen leden van de coöperatie.  

Voor elkaar

“Door het lager uitvallen van de schadelast van Univé Schade in 2021 ontstonden verschillende manieren waarop het voordeel kon terugvloeien naar onze leden. De gratis toegang tot de Cyber Fit Service, het trainingsprogramma voor ondernemers met een zakelijke verzekering is daar een mooi voorbeeld van.” benadrukt Van den Neste.

Deel dit bericht