Ga naar inhoud

18 november 2015

Univé houdt zorgpremie 2016 gelijk aan voorgaand jaar

PERSBERICHT - Univé maakt vandaag bekend dat de zorgpremies voor haar meest gekozen basisverzekeringen 2016 gelijk blijven. Dit betekent dat de premie van de Univé Zorg Geregeld polis (natura) ook komend jaar 107 euro per maand is. Voor de Univé Zorg Vrij polis met volledige keuzevrijheid in zorgaanbieders blijft de premie 112 euro per maand. Verzekerden die al lid zijn van Univé kunnen profiteren van het Ledencollectief en zo voordeel ontvangen op hun zorgpremie. Nieuwe leden ontvangen 10 procent korting ter kennismaking.

Tandheelkunde bij ongeval gedekt

Bij de Univé Zorg Geregeld polis en Univé Zorg Vrij polis zijn aanvullende verzekeringen af te sluiten, die voor 2016 licht in prijs zijn gestegen. Nieuw is de calamiteitendekking in de bestaande tandheelkundige pakketten: Tand Goed, Tand Beter en Tand Best. De kosten voor tandheelkunde bij ongevallen zijn hierbij tot 10.000 euro per geval verzekerd. Daarnaast wordt de periodieke controle of het probleemgericht consult bij de tandarts in 2016 volledig vergoed, om zo verzekerden te stimuleren preventief naar de tandarts te gaan. Hiermee speelt Univé in op de wens van veel verzekerden om goed verzekerd te zijn voor reguliere tandartscontroles en calamiteiten, zonder een extra verhoogde tandverzekering af te hoeven sluiten.

Scherpe premie Univé Zorg Select

In 2015 is de Univé Zorg Select polis geïntroduceerd. Deze polis is speciaal voor mensen die een scherpe premie wensen, die het niet erg vinden om wat verder te reizen voor zorg en die hun eigen aanvullende verzekering willen samenstellen. De premie voor deze basisverzekering is, na de scherpe introductie vorig jaar, gestegen van 85 naar 89,95 euro per maand. Dit jaar zijn er ook speciale afspraken gemaakt met zorgaanbieders die zich inzetten voor vernieuwingen in de zorg. Gaat de verzekerde naar een niet-gecontracteerde zorginstantie, dan wordt maximaal 70 procent vergoed. Voor spoedeisende hulp kan men altijd naar de huisarts, de huisartsenpost of het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Advies op maat

Het enorme aanbod aan zorgverzekeringen maakt dat de consument graag advies inwint om de juiste keuze te maken. De persoonlijke situatie en wensen van de verzekerde spelen hierbij een grote rol. Univé staat de consument bij in het keuzeproces om de meest passende zorgverzekering af te sluiten, zowel online als offline. Persoonlijk advies is mogelijk, doordat Univé naast een uitgebreide telefonische en online klantenservice ook circa 150 winkels door het hele land heeft, waar iedereen welkom is. Binnenkort houdt Univé bij veel van deze winkels speciale Zorg Adviesbijeenkomsten om de ins en outs van de zorgverzekering voor 2016 toe te lichten.

Deel dit bericht