Ga naar inhoud

11 juni 2014

Sponsoring TU Delft

Het energieneutrale rijtjeshuis is op 26 juni 2014 weer volledig opgebouwd op het wedstrijdterrein in de tuinen van Versailles. Met het concept ‘Prêt-à-Loger (home with a skin) laat het studententeam zien dat je met het aanbrengen van een glazen constructie ook in een bestaand Hollands rijtjeshuis helemaal op zonne-energie kunt leven.

​“Een concept dat ons aanspreekt, omdat het toepasbaar is bij 1,4 miljoen vergelijkbare woningen. Woningen die door onze klanten worden bewoond. De studenten van de TU Delft geven ons inzicht in de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen. Deze informatie gebruiken wij voor onze inventarisatiefase en helpt ons om een visie te ontwikkelen op het gebied van duurzaam wonen. Daarom is Univé één van de hoofdsponsors van Prêt-à-Loger. Opgedane kennis willen wij gaan delen met onze klanten.” Aldus Robert de Ruiter, Directeur Univé Regio+.

Voor deelname aan de Solar Decathlon 2014 heeft het Delftse studententeam een kopie van het ouderlijk huis van één van de studenten uit Honselersdijk nagebouwd, een rijtjeshuis uit de jaren 60. Met het aanbrengen van een glazen constructie laten de studenten zien hoe deze bestaande woningen energieneutraal kunnen worden gemaakt en er tegelijkertijd extra woonruimte kan worden gecreëerd. Het concept heet Prêt-à-Loger, home with a skin, klaar om te bewonen omdat de bewoners erin kunnen blijven wonen als de tweede huid wordt aangebracht. In Nederland zijn 1,4 miljoen vergelijkbare woningen die op deze wijze van eigen energie kunnen worden voorzien.

Van 27 juni tot 12 juli is het huis te bezichtigen. Op doordeweekse dagen van 11.30-14.30 en 17.30-19.30 en in de weekenden van 10.00-22.00 uur.

Lees het persbericht van de TU Delft ‘Met zelfgebouwd energieneutraal rijtjeshuis en duurzame tuin op weg naar Versailles’

Deel dit bericht