Ga naar inhoud

10 november 2018

Premies zorgverzekeringen Univé in 2019 beperkt hoger

Univé verhoogt de premies voor de zorgverzekeringen volgend jaar beperkt. De premie voor de Univé Zorg Geregeld polis (natura) bedraagt in 2019 € 120,95 per maand, een premiestijging van € 4,45 (3,8%). De premie voor de Univé Zorg Vrij (restitutie) met volledige keuzevrijheid in zorgverleners wordt € 126,00 per maand, een verhoging van € 4,75 (3,9%). Klanten van Univé krijgen komend jaar via de aanvullende verzekeringen ruime vergoedingen voor preventie, onder andere extra ondersteuning voor mantelzorgers, advies voor beginnende sporters, reanimatiecursus en EHBO-training.

Aanvullende verzekeringen
De premie van de meest gekozen aanvullende zorgverzekering, de Aanvullend Goed, blijft in 2019 gelijk. De andere aanvullende verzekeringen stijgen licht. Dit geldt ook voor de tandpakketten. De premie van de tandongevallenverzekering, voor onvoorziene tandkosten door een ongeval, blijft in 2019 € 1,50 per maand. In de Tandpakketten is deze vergoeding voor ongevallen ook opgenomen.

Preventie en EHBO
De coöperatie Univé heeft elkaar helpen hoog in het vaandel. Daarom wordt er extra geïnvesteerd in preventie van zorg. Eind oktober konden Univé-leden zich inschrijven voor 8.000 gratis EHBO-trainingen, deze waren in twee weken helemaal vol. Ingrid Wiechers, Commercieel Directeur: ‘Juist zo’n gratis EHBO-training past goed in de Univé-gedachte dat we elkaar helpen. Nog maar weinig Nederlanders weten hoe ze iemand eerste hulp moeten geven wanneer dat nodig is. Dit willen wij voor leden van Univé anders organiseren.’ Ook in 2019 blijft Univé via de aanvullende zorgverzekeringen EHBO en reanimatietrainingen ruim vergoeden, zodat verzekerden beter weten wat ze moeten doen bij (kleine) ongevallen. Daarnaast zijn vanuit preventie onder andere trainingen als valpreventie en omgaan met dementie opgenomen, en een aparte gezondheidstest.

Advies op maat
Univé informeert haar klanten via de website, de app, telefonisch en ook in de 110 winkels in het hele land. Hierdoor krijgt elke klant een advies op maat, met aandacht voor de persoonlijke situatie en behoeften.

De premie van de derde zorgverzekering, Univé Zorg Select is nog niet vastgesteld, dit volgt binnenkort. U kunt vanaf dinsdag 13 november uw zorgpremie berekenen.

Deel dit bericht