Ga naar inhoud

20 juni 2019

Ook in het buitenland medische hulp met Univé

Op vakantie in het buitenland wakker worden met een enorme pijn in je buik en niet weten waardoor het komt. Thuis zou je even bellen met je huisarts, maar hier in het buitenland? Univé heeft vanaf nu de gratis Vakantiehulp: direct contact met een Nederlandse arts die je helpt als je twijfelt of je naar de dokter moet.

Niets zo vervelend om in het buitenland ziek te zijn. Waar zit een goede dokter in de buurt? Begrijpt die arts wel precies wat de klachten zijn? En krijg ik al mijn kosten vergoed? Univé wil die zorgen tijdens de vakantie voorkomen. Klanten met een zorg-, reis of een andere Univé verzekering kunnen vanaf nu gratis gebruik maken van de Vakantiehulp.

Dag en nacht

De Univé Vakantiehulp kan dag en nacht gebeld worden. Klanten krijgen een Nederlandstalige verpleegkundige/arts aan de lijn die hen gratis helpt. Deze persoon kan een eerste diagnose geven op afstand, maar ook de klant op weg helpen naar de juiste zorgverlener in de buurt. En in uitzonderlijke gevallen is er ook een medische tolk om het gesprek tijdens het consult met de buitenlandse arts te vertalen vanuit het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. De Vakantiehulp is bereikbaar via +31 72 527 72 52.

Naast dit telefoonnummer is er ook een website (https://www.unive.nl/onbezorgd-op-vakantie) voor de Univé Vakantiehulp. Hier kunnen klanten zich voorbereiden op hun reis naar het buitenland. Ook kunnen ze controleren of hun zorgverzekering de medische kosten in het vakantieland voldoende dekt of dat het toch verstandiger is een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Deel dit bericht