Ga naar inhoud

22 oktober 2018

Niet verzekerd, toch rechtsbijstand

Met Rechtshulp on demand kan vanaf nu iedereen, ook niet Univé verzekerden, bij Univé terecht voor juridisch advies en hulp bij arbeidsgerelateerde zaken. Na een gratis intake van tien minuten heeft de klant keuze uit drie pakketten van respectievelijk 265 euro, 395 euro of 795 euro. Afhankelijk van het pakket krijgt de klant hulp en advies of kan de klant de zaak volledig uitbesteden aan een Univé jurist. Univé komt hiermee tegemoet aan de wens van klanten om hen toch van juridisch advies te voorzien ondanks dat hun verzekering hierin niet voorziet. De dienst wordt de komende tijd verder uitgebreid met de domeinen Wonen & Kopen en Verkeer.

Wens van de klant

De dienst is tot stand gekomen in samenwerking met leden van Univé. Voorzitter Managementteam Univé Rechtshulp Marjolein Jansen licht toe: ‘Klanten gaven aan vertrouwen te hebben in ons als rechtshulpverzekeraar en vroegen of we niet alsnog hun zaak kunnen vertegenwoordigen wanneer blijkt dat ze niet of niet voldoende verzekerd zijn. We hebben daarop bekeken of we een dienst konden ontwikkelen die hierin voorziet.’ Volgens Jansen is de dienst een aanvulling voor de medewerkers van Univé: ‘Met Rechtshulp on demand kunnen ze een alternatief bieden wanneer een zaak vanuit het verzekeringspakket moet worden afwijzen. Daarnaast kunnen ook mensen die bewust kiezen om rechtshulp niet te verzekeren, maar onverhoopt toch te maken krijgen met een conflict met Rechtshulp on demand bij Univé terecht voor juridisch advies.’

Gratis intake, keuze uit drie pakketten

De dienst begint met een gratis intake van tien minuten met een Univé-jurist. De situatie wordt door de klant geschetst en de jurist stelt een aantal aanvullende vragen om een goede indruk van de zaak te krijgen en passend advies te kunnen geven. De klant ontvangt vervolgens een korte samenvatting van de situatie en advies van de juridische mogelijkheden. De klant kan daarna kiezen uit verschillende pakketten. Voor arbeidsgerelateerde zaken geldt dat een checkpakket 265 euro kost. Hierbij ontvangt de klant hulp en advies en draagt hij zelf zorg voor de uitvoering. Een basispakket kost 395 euro, die de klant verzekerd van hulp en begeleiding en wordt een deel van de werkzaamheden door Univé voorbereid in overleg met de klant. De kosten voor een uitgebreid pakket zijn 795 euro, waarvoor een jurist van Univé in de zaak geheel overneemt.

Positieve klantreacties en uitbreiding van de diensten

Het afgelopen jaar heeft Univé Rechtshulp on demand getest en met de dienst ruim honderd klanten bijgestaan met juridisch advies. De dienstverlening wordt gewaardeerd met een 9.2, terwijl de expertise van de jurist met een 9.5 werd becijferd. De Net Promotor Score (NPS) is 33, waarmee de dienst ook positief aanbevolen wordt bij anderen. Deze cijfers liggen in lijn met de klantwaardering voor de Univé Rechtsbijstandverzekering.

Vanaf nu kan iedereen bij Univé terecht voor juridisch advies bij arbeidszaken, zoals een conflict met de werkgever over vrije dagen, de cao of zelfs ontslag. Maar ook voor het laten controleren van een vaststellings- of arbeidsovereenkomst. Gedurende het lopende jaar en begin volgend jaar breidt Univé de dienst verder uit met zaken op het gebied van Wonen & Kopen, bijvoorbeeld problemen met een verhuurder van een woning of met de energieleverancier. Met de dienst Familie & Leven helpen we mensen onder andere bij een juridisch goede beëindiging van hun relatie.

Coöperatie van de toekomst

De oorsprong van Univé ligt bij elkaar helpen. Zo is Univé in 1794 ontstaan. En zo zien we ook onze toekomst. Klanten willen enerzijds minder verzekeren, maar anderzijds wel beter inzicht hebben in de risico’s die zij lopen. Met ons strategieprogramma ‘Terug naar de Kracht van Univé’ ontwikkelen we samen met onze leden oplossingen voor de risico’s en onzekerheden van deze tijd. Nieuwe producten en diensten helpen onze leden bij het voorkomen van risico’s en het beperken van de gevolgen. Zoals Rechtshulp on demand.

Deel dit bericht