Ga naar inhoud

19 juli 2018

Moderne risico’s: voorkomen, beperken of verzekeren?

De wereld verandert en de risico’s veranderen mee. Zo kan je fiets op slot, maar je computer niet. En krijg je als werknemer doorbetaald als je ziek bent, maar kun je dat als zzp’er vergeten. Dilemma’s om over na te denken. Wij gingen de straat op en legden de mensen wat pittige keuzes voor.

Niet alleen risico’s veranderen, maar ook de manier waarop we daar mee omgaan. En dat zorgt ervoor dat we anders geholpen willen worden. Eén van de dilemma’s die we de mensen op straat dan ook voor de voeten slingerden was: betalen om niet gehackt te worden of verzekeren om achteraf de schade te dekken?

Daar waren de meeste voorbijgangers het wel over eens: “Van tevoren betalen om niet gehackt te worden. Voorkomen is beter dan genezen. Als je het kunt voorkomen, hoef je achteraf niets op te lossen.” Welke keuze maak jij?

Bekijk de rest van de dilemma’s en de uiteenlopende antwoorden van de mensen op straat in deze video:

Voorkomen en beperken

De dilemma’s helpen je nadenken over bepaalde problemen en risico's. En hoe je ze kunt voorkomen, natuurlijk. Verzekeren is niet meer het enige antwoord op risico's. Als coöperatie van de toekomst wil Univé samen met haar  leden risico’s voorkomen, de gevolgen beperken en pas als het echt nodig is: verzekeren.

Met preventie, advies en slimme producten die risico’s verkleinen, helpen we elkaar én bewegen we mee met de veranderende wereld. Denk aan een Flexibele Inkomensverzekering voor zzp’ers bij ziekte en ongevallen.

Of aan Zorgeloos Online, de dienst waarmee je je kunt beschermen tegen digitale inbrekers. Maar ook aan de dienst Langer Thuis met Univé, voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen en wat extra hulp kunnen gebruiken. Met dit soort handige oplossingen ben je in één klap klaar voor de toekomst.

Deel dit bericht