Ga naar inhoud

8 december 2017

Israel en de Palestijnse gebieden

Door recente politieke ontwikkelingen neemt de kans op protesten en demonstraties in Israël en de Palestijnse Gebieden toe. Aanleiding is de toespraak van president Trump over Jeruzalem. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar dit gebied aangepast. Wat dit betekent voor uw reis- en/of annuleringsverzekering leest u hier.

Wij adviseren u de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
Hier kunt u de meest actuele informatie vinden over het reisadvies in uw vakantieland.
Bent u al op vakantie? Dan is het belangrijk dat u de instructies van de lokale autoriteiten goed volgt.

Heeft u een reis geboekt via een reisorganisator die verbonden is aan het Calamiteitenfonds en de bijdrage aan het fonds is reeds betaald? Dan kunt u contact opnemen met uw reisorganisatie. Mogelijk is deze situatie een calamiteit die onder het fonds valt en krijgt u een vergoeding.

Heeft u vragen over de dekking op uw reis- en annuleringsverzekering? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

Annuleringsverzekering

Ik wil mijn reis annuleren. Is dit verzekerd op de annuleringsverzekering?
Nee, het annuleren van uw reis vanwege de onrust door de politieke ontwikkelingen is niet verzekerd op de annuleringsverzekering. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Mogelijk bieden zij een alternatief aan.

Ik wil mijn reis omboeken. Is dit verzekerd op de annuleringsverzekering?
Nee, het omboeken van uw reis vanwege de orkaan is niet verzekerd op de annuleringsverzekering. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Mogelijk bieden zij een alternatief aan.

Ik heb op de heenreis met het openbaar vervoer vertraging opgelopen. Krijg ik hier een vergoeding voor?
Ja, u krijgt een vergoeding bij een vertraging van minimaal 8 uur. Deze vergoeding omvat maximaal de reissom voor 3 ongebruikte vakantiedagen.
Dit geldt ook als u vanuit Nederland naar uw vakantieadres bent vertrokken vanaf een vliegveld in het buitenland. Het maakt niet uit of u hier met het openbaar vervoer of met uw eigen auto naar toe bent gereisd.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies aangepast. Vanwege dit advies wil ik niet meer op reis. Vallen gemaakte kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Nee, deze kosten zijn niet verzekerd op de annuleringsverzekering. 

Ik wil eerder naar huis. Is dit verzekerd?
Nee, het afbreken van uw reis is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering.

Mijn reisorganisatie heeft mij vervroegd teruggehaald van mijn vakantie. Worden mijn ongebruikte vakantiedagen door mijn annuleringsverzekering vergoed?
Nee, uw ongebruikte vakantiedagen vergoeden wij niet. Het afbreken van uw reis is niet verzekerd op uw annuleringsverzekering.

Ik heb een kortlopende annuleringsverzekering en wil niet meer op vakantie. Kan ik de verzekering opzeggen en premie terugkrijgen?
Nee, de annuleringsverzekering is al geldig op het moment van afsluiten van de verzekering. Een deel van het risico is dus al gelopen. U krijgt de (door u) betaalde premie niet terug.

Reisverzekering

Ik kan niet op de geplande datum terugreizen. Zijn extra reis- en verblijfkosten ter plekke verzekerd?
Ja, de extra reis- en verblijfkosten ter plaatse worden vergoed. Voor verblijfkosten geldt een maximum van € 80,- per persoon per dag. Wij betalen deze kosten alleen als deze niet worden vergoed door uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Neem voordat u kosten maakt eerst contact op met de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112.
Let op: Een alternatieve reis naar huis valt niet onder de voorwaarden.

Ik ga mijn reis annuleren. Kan ik mijn kortlopende reisverzekering opzeggen?
Ja, u kunt uw kortlopende reisverzekering opzeggen. U krijgt uw betaalde premie terug. Betreft dit een combinatie van een kortlopende reis- met annuleringsverzekering, dan ontvangt u alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.

Mijn reisorganisatie heeft mij vervroegd teruggehaald van mijn vakantie. Worden mijn ongebruikte vakantiedagen door mijn verzekering vergoed?
Nee, de ongebruikte vakantiedagen worden niet vergoed.

Deel dit bericht