Ga naar inhoud

29 juni 2017

Ingrid Wiechers commercieel directeur bij Univé

De raad van bestuur van Coöperatie Univé heeft Ingrid Wiechers benoemd als commercieel directeur. Met ingang van 1 september aanstaande wordt Ingrid verantwoordelijk voor het vergroten van de commerciële slagkracht van de totale Univé Formule. In deze nieuwe functie zal zij de afdelingen Marketing, Verkoop & Support en E-business aansturen, zowel voor de zakelijke als particuliere markt.

Ingrid Wiechers (48) is afkomstig van De Friesland Zorgverzekeraar, waar zij sinds 2013 directeur Klant & Commercie was. Hiervoor werkte zij in commerciële functies voor onder meer de retail ketens HEMA, Intratuin, Prénatal en V&D. 

Ingrid: “Het coöperatieve karakter van Univé is de kracht van het bedrijf. Een prachtige basis om nieuwe proposities op een onderscheidende manier in de markt te zetten. Samen met klanten zekerheid organiseren door risico’s te voorkomen en schade te beperken. Door dichtbij klanten te staan en persoonlijke aandacht te geven kan juist Univé het verschil maken. Graag zet ik mij samen met collega’s in om de Univé Formule verder succesvol uit te bouwen op thema’s als zorg, mobiliteit en wonen.”

Joost Heideman, CEO Coöperatie Univé is blij met deze benoeming: “Vanuit onze strategie voor de Univé Formule ontwikkelen we nieuwe preventie- en adviesdiensten met bijpassende verzekeringen. We willen de meest persoonlijke online dienstverlener zijn voor onze leden. We investeren daarom fors in innovatie en vergaande digitalisering. Daarbij hebben we van oudsher een netwerk met ruim 130 winkels in het land. Met Ingrid halen we een commercieel directeur in huis die uitgebreide ervaring heeft met commercie en formulemanagement in diverse retail formules. Bovendien kent ze de verzekeringswereld en het werken bij een zorgverzekeraar. Een mooie combi voor deze functie.”

Deel dit bericht