Ga naar inhoud

Aanhangwagenverzekering All Risk

Wilt u zeker weten dat schade aan uw aanhangwagen, paardentrailer, oplegger of verkoopwagen écht goed verzekerd is? Dan is All Risk een slimme keuze. Een aanhangwagen tot 3.500 kg verzekert u altijd All Risk. Een aanhangwagen vanaf 3.500 kg kunt u ook Beperkt casco verzekeren.

Wat dekt de Aanhangwagenverzekering All Risk?

De Aanhangwagenverzekering All Risk van Univé vergoedt bijna alle schade aan uw aanhanger door bijvoorbeeld brand, storm, diefstal en andere schade oorzaken van buitenaf. In onderstaand overzicht ziet u welke schades wel en niet gedekt zijn.

Alles over de aanhangwagenverzekering All Risk

Is een WA-verzekering voor de aanhangwagen verplicht?

Nee, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is alleen verplicht voor motorrijtuigen. Voor de aanhangwagen geldt dat niet. De aanhangwagen is in het verkeer meeverzekerd op de verzekering van het trekkende motorrijtuig. En daarbuiten op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Heb ik voor de aanhangwagen een aparte groene kaart nodig?

In principe niet. Op de groene kaart van de trekkende auto staat de code 'AF'. Dit wil zeggen dat de auto inclusief een aanhanger is verzekerd voor het toebrengen van schade aan anderen. Maar aan de grens van Duitsland, Polen en Spanje kan men u vragen naar een aparte groene kaart voor de aanhangwagen. Vraag dus tijdig een groene kaart aan als u naar deze landen wilt gaan of erdoorheen wilt rijden.

Wat is verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Uw aanhangwagen, oplegger, paardentrailer of verkoopwagen kan op veel manieren beschadigen. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als u het slachtoffer van vandalisme bent. Ook kan de aanhangwagen worden gestolen. Met deze verzekering bent u in deze gevallen verzekerd.

Welke schades zijn niet verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Niet elke schade is verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan schade aan uw lading en schade aan de dieren die u in uw aanhangwagen vervoert en de kosten voor herstel of vervanging van versleten onderdelen. Maar ook schade opgelopen tijdens de verhuur van uw aanhangwagen, schade door slijtage, vocht en langzaam werkende (weers)invloeden.

Wilt u precies weten in welke situaties u verzekerd bent en in welke niet? Lees dan de voorwaarden.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorwaarden van onze aanhangwagenverzekering All Risk

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de aanhangwagenverzekering All Risk

Kies voor de aanhangwagenverzekering All Risk