Ga naar inhoud

Wat is premier risk?

Premier risk betekent dat je verzekerd bent tot een maximaal bedrag in plaats van voor de werkelijke waarde van je huis of de spullen. Met premier risk ben je mogelijk onderverzekerd. Je krijgt dan mogelijk minder terug dan de werkelijke waarde.

Opstalverzekering

De opstalverzekering van Univé werkt niet met premier risk. We kijken naar de werkelijke waarde van je huis, zodat je nooit onderverzekerd bent.  

Heb je een opstalverzekering voor bijvoorbeeld een garagebox of een schuur? Dan staat er mogelijk wel een bedrag op je polis. In dat geval is er wel sprake van premier risk. 

Inboedelverzekering 

Op de inboedelverzekering van Univé bieden we garantie tegen onderverzekering. Voor diefstalgevoelige inboedel werken we wel volgens premier risk. Zo zijn sieraden standaard meeverzekerd tot € 10.000 en andere kostbare inboedel, zoals foto- en filmapparatuur of muziekinstrumenten tot € 15.000. Zijn je spullen meer waard dan dat bedrag? Dan krijg je bij schade mogelijk niet het hele schadebedrag uitgekeerd. Je kunt het verzekerde bedrag op in de inboedelverzekering wel verhogen, zodat je niet onderverzekerd bent.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?