Ga naar inhoud

27 november 2023Gezondheid

Zonnebrand door heel het land

Hoe lekker het zonnetje ook aan kan voelen, de UV straling kan behoorlijk schadelijk zijn voor je huid. Verbranden verhoogt de kans op huidkanker en dat is de meest voorkomende kanker in Nederland. Alle reden om voorzichtig te zijn dus. Vooral door goed te (blijven) smeren!

Over een snikhete zomerdag zijn de meningen misschien verdeeld, maar wie kijkt er nou niet uit naar die eerste stralende lentedag van het jaar? En dat is precies het moment waarop je alert moet zijn. Want met wat voor gevoel kijk je terug op die lentedag als je met een roodverbrand gezicht voor de spiegel staat? En maak jezelf maar niet wijs dat dat bruine koppie uiteindelijk alles goed maakt…

Smeer ‘m

Om toch verantwoord te kunnen genieten van de lente-, zomer- of winterzon (voor de wintersporters onder ons), is het belangrijk om je in te smeren met zonnebrandcrème. Hiermee bescherm je je huid tegen de felle UV straling en voorkom je dat je verbrand. Smeer je huid dan wel iedere twee uur in. En kinderen met minimaal factor 30. Ondertussen pak je die vitamine D natuurlijk wel gewoon mee. Net als dat gezonde kleurtje. En om helemaal op veilig te spelen: vermijd de felle zon tussen 12 en 15 uur.

Geen smoesjes meer

Heb je nou een hekel aan smeren én verbranden? Dan is het een kwestie van je (hoofd)huid bedekken met kleding. Want ook in de schaduw kan de UV straling schadelijk zijn, zeker als je een licht huidtype hebt. En om te voorkomen dat insmeren niet kan (want: zonnebrand vergeten), zet Univé op zoveel mogelijk plekken zonnebranddispensers neer. Daar kun je gratis gebruik van maken. Zo geniet je op een onbezorgde manier van de zon. Smeren maar!

Meer over de zorg van Univé

Deel dit bericht