Ga naar inhoud

31 oktober 2023Sport

Word ook Supporter van Sport

Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Daarom is er Univé Supporter van Sport. En óók jij kunt Supporter van Sport worden!

Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door bijvoorbeeld een handicap, financiële omstandigheden of omdat er geen sport voor ouderen in de buurt is. Daarom stimuleren we sporten en bewegen op vele manieren en willen we dit een stukje toegankelijker maken. Voor iedereen.

Duurzame kledinglijn

Zo heeft Univé bijvoorbeeld een webshop met sportkleding. Comfortabele kleding om lekker in te bewegen. En sinds kort ook een kledinglijn van duurzame materialen, zoals gerecycled polyester en biologisch katoen. En het mooie is: wanneer je kleding aanschaft, word jij ook supporter van sport! Bij aankoop van deze kleding draag je namelijk bij aan mooie initiatieven om sporten en beweging toegankelijk te maken én te stimuleren. De opbrengst gaat bijvoorbeeld naar een initiatief als Fonds Gehandicaptensport.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor hen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk om sport en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijk, aantrekkelijk en uitdagend te maken. De ambitie van Fonds Gehandicaptensport is om sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend te laten zijn.

Platform Uniek Sporten

Zo hebben zij bijvoorbeeld het platform Uniek Sporten opgericht. Op dit platform wordt sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderd. Door samenwerkingen met regionale sportaanbieders en het helpen van het vinden van een juiste sport bij jou in de buurt. Zo worden sporters en sportaanbieders op dit platform met elkaar in contact gebracht. En dat is winst waar je blij van wordt!

Kortom, met dit soort initiatieven houden we samen Nederland sportief en gezond. We zorgen er samen voor dat reguliere sportclubs ook G-sport mogelijk kunnen maken. En dat mensen met een beperking dicht bij huis kunnen sporten en bewegen. Denk bijvoorbeeld aan geschikte trainers en aanpassingen op het sportcomplex bij jou in de buurt. Word jij ook Supporter van Sport? Doen!

Word jij ook Supporter van Sport? Bekijk onze duurzame kledinglijn voor comfortabele en sportieve items én word zelf ook Supporter van Sport.

Deel dit bericht