Ga naar inhoud

29 november 2022

Wij doen mee met de actie 'Sint voor ieder kind'

Het Sinterklaasfeest is voor velen een mooie jeugdherinnering. Samen zingen, in spanning zijn of er wat voor jou in je schoentje zit en een gezellige pakjesavond als hoogtepunt.

Maar vandaag is ‘Sinterklaas’ voor ruim 300.000 kinderen in Nederland geen feest vanwege financiële nood in veel gezinnen. En dat valt gewoonweg niet uit te leggen. Bij een verjaardag begrijpt een kind dat er niet veel geld voor een cadeau is, maar waarom zou de Sint aan jou voorbijgaan?

Via de actie ‘Sint voor ieder kind’ wil de coöperatie Univé Zuid-Nederland dat alle kinderen in ons werkgebied een gelijkwaardig gevoel van erkenning en saamhorigheid kunnen beleven. Het sluit aan bij de waarden van onze vereniging.

Daarom is er onder alle medewerkers een grootse inzamelingsactie gestart. In iedere Univé winkel en kantoor staan grote dozen waar we cadeautjes voor een kind kunnen doneren. Denk aan tweedehands speelgoed wat nog in goede staat is, ingepakt snoepgoed of gewoon mooi inpakpapier. Van 4 tot en met 30 november 2022 loopt deze actie.

De opbrengst wordt vervolgens uitgedeeld aan Stichting Impuls en Stichting Elkander in Limburg. Bij deze stichtingen zijn ruim tweehonderd kinderen aangesloten waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat ze dit jaar een cadeautje van de Sint ontvangen.

Armoede is vaak dichterbij dan mensen denken. Daarom helpen we ook met ons team in Altena mee aan de actie 'Sint voor ieder Kind'.

Deel dit bericht