Ga naar inhoud

9 november 2023Gezondheid

Waarom sport geen verliezers kent

lachende mannen tijdens hardloopwedstrijd

Meer dan de helft van de Nederlanders beweegt wekelijks actief. Van een stevige wandeling tot een verhit potje padel. De euforie lijkt bij winst op de padelbaan misschien groter dan aan het einde van een wandeltocht. Maar als je er iets langer bij stilstaat, is iedereen die actief beweegt een winnaar. 

Sport je gezond

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende: de gezondheidswinst van sport. Natuurlijk is het even balen als je een keer (of tien) verliest. Maar wees eerlijk. Hoe vaak denk je tijdens die fanatieke potjes aan je werk? Of je studie? Precies… Mentale gezondheid: check!

Met de andere positieve effecten op je gezondheid ben je ongetwijfeld ook bekend. Waarschijnlijk is sporten en bewegen zelfs de reden om op gewicht te blijven, fitter te worden of meer energie te krijgen. Dat is hoe dan ook persoonlijke winst!

Super sociaal

Sport brengt je in contact. Met anderen én met jezelf. Je zult namelijk niet de eerste zijn die begint aan een rondje hardlopen en terugkomt met het plan voor een carrièreswitch. Gek hoe je tijdens het rennen pas echt stilstaat bij je leven.

Maar onderschat ook de kracht van samen sporten niet. Wielrennen of wandelen als stok achter de deur om je beste (vriend)in wekelijks te spreken. Of die 'samen zijn we onoverwinnelijk' sfeer in de kleedkamer na een wedstrijd. Tijdens een groot sportevenement word je zelfs aangemoedigd door volslagen onbekenden. Alleen sport kan dat. 

Sporten is leuk

Laten we het vooral leuk houden. Want als je sport met plezier, blijf je in beweging. Zo kun je ergens heel goed in zijn of worden. En wat goed is, is heel persoonlijk. Vijf keer opdrukken, tien keer raak gooien of 20 keer overslaan? Vier het gerust alsof je de Champions League hebt gewonnen.

Bij Univé zijn we - om overduidelijke redenen - Supporter van Sport. En het liefst laten we zoveel mogelijk mensen genieten van hoe gezond, gezellig en leuk sport en beweging is. Daarom sponsoren en ondersteunen we sport in alle vormen en maten. Voor iedereen! 

Meer over de zorg van Univé

Deel dit bericht