Ga naar inhoud

27 maart 2020Gezondheid

4 tips voor effectief en gezond thuiswerken

Inmiddels werken de meeste Nederlanders al weer een tijdje thuis vanwege het coronavirus. De eerste hordes van het thuiswerken zijn genomen, maar het lijkt erop dat de huidige situatie nog wel even zal duren. Daarom 4 nieuwe tips voor efficiënt en gezond thuis werken.

Pas de Pomodorotechniek toe

Een klassieker, maar misschien niet bij iedereen bekend: de pomodorotechniek. Bij deze techniek gebruik je een kookwekker om geconcentreerd te kunnen werken in periodes van 25 minuten. Kies een taak, stel de kookwekker op 25 minuten in en werk die periode aan de taak die je gekozen hebt. Daarna neem je drie minuten pauze en herhaal je dit. Na vier ‘pomodoros’ neem je een langere pauze, van tussen de vijftien en dertig minuten.

Wandelend vergaderen

In sommige bedrijven is wandelend vergaderen al een begrip: met je collega’s naar buiten om tijdens een wandeling bepaalde zaken door te spreken. Maar je kunt dit ook perfect doen als je thuiswerkt. Neem je telefoon mee, doe je oortjes in en je kunt prima vergaderen met een collega terwijl je in je eentje een wandeling maakt. Zo heb je meteen je beweging te pakken. Bovendien: het is bewezen dat wandelend vergaderen goed is voor je concentratie en je creatiever maakt. Ideaal dus! 

Voer videogesprekken

Mensen zijn sociale wezens en hebben behoefte aan contact met anderen. Er wordt al heel wat af gebeld, toch blijft het ook belangrijk om af en toe iemands gezicht te zien. Kies daarom zo nu en dan voor een videogesprek in plaats van een telefoongesprek. Het zorgt er ook voor dat je minder snel geneigd bent om de hele dag in je joggingpak aan het werk te gaan. 

Doe mee aan de sportieve challenges van Inviplay

Onze partner Inviplay komt elke dag met een leuke sportieve uitdaging die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Meld je gratis aan om elke dag een nieuwe ‘blijf thuis fit’ uitdaging te ontvangen en doe mee!

Bekijk de uitdagingen

Deel dit bericht