Ga naar inhoud

22 oktober 2019

Goed voorbereid op een sportief avontuur

Een mountainbiketocht van 120 kilometer met 2.400 hoogtemeters, en dat bij temperaturen van dertig graden en een hoge luchtvochtigheid.

Toen een groep vrienden hem een jaar geleden vroeg of hij mee wilde doen aan de Muskathlon in Tanzania, moest hij daar goed over nadenken. “Vorig jaar smeet ik het liefst na 20 kilometer mijn fiets al tegen een boom. Dan was ik kapot”, vertelt Gert een paar dagen voor zijn avontuur.

Toch besloot hij de uitdaging aan te gaan om samen met zijn vrienden de fietstocht te volbrengen. Hij werd gemotiveerd door de armoede die hij tijdens eerdere reizen door Afrika zag: “Dat doet toch iets met je. Door deze gigantische uitdaging aan te gaan, wil ik iets betekenen voor de kinderen daar.”  Een serieuze voorbereiding begon, wat betreft het zoeken van donateurs, maar vooral ook op het sportieve vlak: “Ik ben absoluut geen sportman, deed eigenlijk niks aan sport, dus ik wilde dit goed aanpakken”, vertelt hij. Vanuit de organisatie kreeg hij trainingsschema’s en een keuring door een arts was een vereiste om mee te mogen doen.

Maar Gert besloot zelf nog een stapje verder te gaan: “Ik word toch al wat ouder en wilde graag weten hoe ik ervoor stond. Toen heb ik besloten een sportkeuring te doen in het ziekenhuis. Alles werd gemeten: hartslag, longinhoud, noem het maar op.” De keuring werd vergoed vanuit zijn zorgverzekering bij Univé en is hem goed bevallen: “Ik heb in het ziekenhuis ook goede adviezen gekregen over hoe ik het beste kan trainen, in welke hartslagzones bijvoorbeeld. En ik ben ook bloeddonor, maar de arts in het ziekenhuis adviseerde om even geen bloed te geven. Zo heb ik genoeg ijzer in m’n bloed tijdens deze pittige mountainbiketocht.”

Met de adviezen uit de sportkeuring vervolgde Gert zijn voorbereiding, die bestond uit heel wat lange fietstochten. “Een paar weken geleden zijn we nog naar Duitsland geweest om te trainen, om ook die hoogtemeters mee te pakken”, vertelt hij. Deze week moet het gaan gebeuren, de tocht van 120 kilometer in Tanzania. En waar hij een jaar geleden net 20 kilometer kon fietsen, heeft hij er nu alle vertrouwen in: “Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen, maar ik heb handigheid gekregen in het mountainbiken en voel me echt veel fitter. Het wordt een zware tocht van ongeveer negen uur, maar ik weet zeker dat het me op conditie en op karakter gaat lukken.”

Bij Univé vinden we het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde manier een sportieve uitdaging aan kan gaan. Daarom vergoeden we ook in 2020 sportkeuringen en sport medisch advies vanuit het preventiebudget in onze aanvullende zorgverzekeringen.

Zorgverzekering 2020

Bij Univé heeft u in 2020 al een zorgverzekering vanaf € 107,95 per maand, door onze klanten beoordeeld met een 8,0. Meer weten over onze zorgverzekering?

Bereken uw premie

Deel dit bericht