Ga naar inhoud

19 oktober 2023Wonen

'Een Sint voor ieder kind’ maakt van pakjesavond weer een feest

Op 5 december zou ieder kind een cadeautje moeten krijgen. Toch is Sinterklaas voor ruim 300.000 kinderen in Nederland geen feest. Zij groeien op in (verborgen) armoede. Voor hen is een pakje op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen zamelen wij de komende weken zoveel mogelijk cadeautjes in. Zodat ook zij een fantastische pakjesavond hebben. Een Sint voor ieder kind, noemen we dat!

Puzzels, voetballen, LEGO, armbandjes én natuurlijk chocoladeletters. De komende weken zamelen we met onze actie ‘Een Sint voor ieder kind’ weer zoveel mogelijk Sinterklaascadeaus in voor kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben. Kinderen die anders op pakjesavond geen cadeautje zouden krijgen van de Sint, terwijl hun vriendjes en vriendinnetjes wél een ‘heerlijk avondje’ beleven.

Honderden pakjes
Vorig jaar organiseerden we de inzamelingsactie voor het eerst. Toen zorgden medewerkers van Univé Zuid-Nederland en Univé Stad en Land in slechts een paar weken tijd voor honderden cadeaus. Alle cadeaus werden gedoneerd aan de Limburgse stichtingen Alcander en Impuls en stichting Humanitas. Die zorgden er vervolgens voor dat de cadeaus bij de juiste gezinnen terechtkwamen.

Verwachtingen ver overtroffen
Armand Aretz, accountmanager bij Univé Zuid-Nederland, nam het initiatief voor ‘Een Sint voor ieder kind’. Omdat hij de actie vorig jaar voor het eerst organiseerde, hoopte Armand dat alle deelnemende Univé-winkels en -kantoren in ieder geval één doos met cadeautjes zouden inzamelen. “Die verwachting werd ver overtroffen: sommige vestigingen kwamen met tassen vol cadeaus aanzetten! Ik hoop dat het ons dit jaar weer lukt om zoveel pakjes in te zamelen.” Armand bezorgde de cadeaus zelf bij stichtingen Impuls en Alcander. “Dat vond ik zo’n mooi moment. Ik dacht: dit hebben we toch maar met z’n allen gedaan.”

Toch een mooie pakjesavond
Rob Franssen van stichtingen Impuls en Alcander: “We waren ontzettend blij met de grote donatie van Univé. Voor kinderen die opgroeien in een gezin waar weinig geld is, is Sinterklaas geen leuke periode. Vriendjes en vriendinnetjes krijgen mooie cadeaus, maar zij krijgen niks. Dankzij acties zoals ‘Een Sint voor ieder kind’ kunnen we die kinderen toch een mooie pakjesavond bezorgen.”

Deel dit bericht