Ga naar inhoud

19 januari 2023Wonen

Premievergelijker Univé: kleine moeite met vaak grote gevolgen

Al jaren ben je verzekerd bij dezelfde maatschappij. Op zich naar tevredenheid, maar je bent ook benieuwd naar wat een andere verzekeringsmaatschappij je bieden kan. Univé heeft daar iets op gevonden; de premievergelijker. Hoe dat werkt? Ellen Blom legt het haarfijn uit.

Iedereen wil goed verzekerd zijn en uiteraard wil niemand daar te veel voor betalen. Toch vinden we het vergelijken van premies geen leuke klus. “En daarom is onze online premievergelijker zo handig”, vertelt Ellen Blom, manager Particulier Univé Noord-Holland. “Natuurlijk ben je altijd welkom in één van onze winkels en zijn we telefonisch goed bereikbaar, maar met deze online tool maken we je het wel heel erg gemakkelijk. Het uploaden van je polissen kost hooguit een paar minuten tijd.”

Tool spreekt voor zich

Hoe werkt de online premievergelijker? Ellen: “De webpagina is bedoeld voor mensen die een verzekering bij een andere aanbieder hebben lopen dan Univé. Ze willen kijken wat wij voor ze zouden kunnen betekenen. Ook is de premievergelijker handig voor mensen die bijvoorbeeld alleen een autoverzekering bij ons hebben lopen en andere zaken bij een andere aanbieder. En de tool spreekt voor zich; je geeft aan welke particuliere of zakelijke verzekeringen je hebt afgesloten en bij wie. Vervolgens upload je je huidige polissen. Daarna gaan onze adviseurs kijken wat we voor je kunnen doen. We kijken daarbij uiteraard naar de dekking en kosten, maar ook naar dubbele verzekeringen en pakketkortingen.”

Frisse blik

Een pluspunt van de premievergelijker is dat je niet nogmaals aan een adviseur je hele verhaal hoeft te doen. Als het goed is, is dat al gebeurd op het moment dat je de verzekering afsloot. “Toch is het altijd goed om er nog eens door een andere partij naar te laten kijken”, weet Ellen. “Een oude auto die nog allrisk verzekerd is, daar kan een heel verhaal achter zitten, maar in de meeste gevallen is de verzekering gewoon nog niet aangepast. Daar zullen we je dan op wijzen. Nadat we alles goed bekeken en vergeleken hebben, zullen we een nieuwe polis voor je opstellen en aangeven waar de verschillen zitten. Vaak komen we goedkoper uit.”

Pakketkorting en collectiviteitskorting

Een lagere premie wil iedereen, maar hoe komt het dat je vaak bij Univé voordeliger uit bent? Ellen: “We komen bijvoorbeeld geregeld dubbele dekkingen tegen. Niet nodig natuurlijk dus daar is winst te behalen. En de winst zit hem ook in onze pakketkortingen. Heb je bijvoorbeeld zes verzekeringen bij ons afgesloten, dan krijg je over al die zes verzekeringen zes procent korting. Ook kijken we of je recht hebt op collectiviteitskorting. Met bijvoorbeeld Omring en Vakbond FNV hebben we afspraken. Ben je bij éen van die instanties aangesloten, dan kan je korting oplopen tot wel tien procent!”

Quick win

Eigenlijk is de premievergelijker dus een win-winsituatie. “Precies. Het uploaden van je polissen is een fluitje van een cent en wij doen de rest. Een ‘quick win’ waarmee je wellicht honderden euro’s kunt besparen. En wil je niet met ons in zee, dan even goede vrienden. Je hebt niets te verliezen. Dit is service van de zaak”, sluit Ellen af.

Deel dit bericht