Ga naar inhoud

30 maart 2021Reizen

Met de camper eropuit in eigen land: 3 mooie routes

Met de camper toeren door Europa zit er nog even niet in, maar gelukkig heeft Nederland ook genoeg moois te bieden. Zeker in het voorjaar! Wil jij er ook weer even lekker op uit? We hebben 3 leuke camperroutes in Nederland voor je verzameld.

Langs de bloembollenvelden

We kennen allemaal natuurlijk de Keukenhof en de bloembollenvelden in de omgeving van Lisse. Maar ook in de kop van Noord-Holland vind je prachtige bollenvelden. Het is er een stuk rustiger dan in Zuid-Holland. Start je route in Enkhuizen en rijd via Slootdorp en Juliandorp richting Castricum. Langs de hele route kom je verschillende bollenvelden tegen met verschillende gewassen, van pioenrozen en narcissen tot krokussen en tulpen. Onderweg overnacht je bij de boeren, die je graag meer vertellen over hun bedrijf.

Elfstedentocht

Hij kwam er afgelopen winter nét niet op het ijs, maar ook zonder ijs kun je de Elfstedentocht afleggen. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kun je zelf kiezen waar je start. Kom je over de Afsluitdijk Friesland in, dan kun je starten in Bolsward. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te starten bij het officiële startpunt: Leeuwarden. Op je eigen tempo kun je de elf steden afgaan. De stadjes hebben een gezellig, historisch centrum. Langs de route zijn voldoende campings en camperplaatsen te vinden.

De Zuid-Limburgse heuvels

Het heuvellandschap van Zuid-Limburg is mooi, maar kan soms ook lastig zijn met de camper. Gelukkig is er een speciale camperroute uitgestippeld, die de drukste routes en smalste wegen vermijdt. De route start officieel in Maastricht, maar je kunt ook een ander startpunt kiezen. Naast Maastricht kom je onder andere langs het Drielandenpunt, door de Maasvallei en de Brunssumerheide.  

Ga goed voorbereid op pad

Welke route je ook kiest, zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Check of je APK nog geldig is en controleer ook je camperverzekering nog even, want deze is verplicht. Bekijk ook onze andere tips voor een veilige reis met de camper.

Deel dit bericht