Ga naar inhoud

24 december 2021Wonen

Hoe onze hypotheekadviseurs je kunnen helpen bij het verduurzamen van je huis

Man is de cv-ketel aan het vervangen, hij zit gebukt onder de cv-ketel om een leiding aan te draaien met gereedschap

Denk jij, net als veel andere huiseigenaren, ook na over verduurzaming van je woning? Gewoon doen! Vaak kun je met kleine ingrepen al veel bereiken. Wij denken met je mee.

Een duurzame woning heeft veel voordelen. Je krijgt meer wooncomfort en lagere maandlasten. Je CO2-uitstoot wordt lager en dat is fijn voor het milieu. En je energielabel gaat erop vooruit. Dat is belangrijk, want hoe beter je energielabel, hoe aantrekkelijker jouw huis is als je het wilt verkopen. Al met al is het dus een goed idee om te kijken hoe jij je huis kunt verduurzamen. En hoe je die verduurzaming betaalt.

Onze adviseurs denken graag met je mee

Wat heeft jouw huis nodig? Isolatie, HR++-glas, zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp? Hoe meer je aanpakt, hoe duurder het natuurlijk wordt. Samen met onze hypotheekadviseur kun je sparren over welke zaken het belangrijkst voor je zijn. En hoe je die kunt financieren en of er misschien subsidiepotjes zijn. Wij noemen in dit artikel vast wat mogelijkheden.

Gebruik spaargeld waar je verder toch niets mee doet

Spaargeld op de bank levert op dit moment bijna niets op. Dus als je een flink bedrag hebt liggen, en je hebt daar niet direct een doel voor, dan is het misschien een goed idee om dat geld te gebruiken voor het verduurzamen van je woning. Omdat je woning vrijwel zeker meer waard wordt door jouw ingrepen, heb je kans op een aardig rendement op je investering.

Sluit een lening af als je maar weinig nodig hebt

Heb je geen spaargeld, of wil je dat niet hiervoor gebruiken? Dan is geld lenen een optie. Voor relatief kleine bedragen, bijvoorbeeld € 10.000, is een persoonlijke lening beter dan een hypotheek. Het rentepercentage is dan wel hoger en de looptijd meestal korter. Maar voor een hypotheek betaal je bijkomende kosten, zoals advies- en taxatiekosten en soms ook notariskosten.

Hypotheek verhogen tot maximaal 106%

Hoe meer je wilt doen, hoe meer geld je natuurlijk nodig hebt. Dan komt verhoging van je hypotheek om de hoek kijken. Zit je al aan de max? Dankzij de 'tijdelijke regeling hypothecair krediet' mag je maximaal 106% lenen van de vrije verkoopwaarde van je woning, in plaats van 100%. Onze adviseurs zoeken graag voor je uit of dit voor jou een optie is.

Duurzame hypotheken en leningen en rentekorting

Bij sommige hypotheekverstrekkers krijg je rentekorting wanneer je energielabel verbetert door energiebesparende maatregelen. Er zijn ook speciale duurzame hypotheken. Dat is een hypotheek naast je gewone hypotheek die je volledig moet besteden aan verduurzaming van je woning. Veel banken hebben ook speciale duurzaamheidsleningen, als aanvulling op je gewone hypotheek. Onze hypotheekadviseurs vergelijken de verschillende opties graag voor je.

Gebruik subsidies en doe meer voor minder

Voor verduurzaming van je woning kun je vaak subsidie krijgen. Zo is er de landelijke ISDE-subsidie en hebben gemeentes en provincies soms eigen subsidiepotjes. Kijk op Energiesubsidiewijzer welke subsidies er in jouw gemeente of provincie zijn.

Advies nodig? Onze hypotheekadviseurs helpen je graag

Onze hypotheekadviseurs zijn onafhankelijk. Dat betekent dat wij met bijna alle hypotheekverstrekkers samenwerken. Daardoor zijn onze adviezen compleet en helemaal op maat. En met onze 100 winkels zit er altijd een adviseur bij jou in de buurt. Loop daarom gerust eens binnen, maak online een afspraak of bel ons, via 0592 349 340. Kijk voor meer informatie ook eens op unive.nl/hypotheek

Deel dit bericht