Ga naar inhoud

8 juli 2022

Help onze jonge helden! Met jouw donatie maken zij impact in de buurt

Het Univé Buurtfonds organiseert een challenge waarmee we jongeren van 12 tot 26 jaar uitdagen om mee te doen aan maatschappelijke en lokale initiatieven, om zo bij te dragen aan een fijnere samenleving. Jongeren dienen hun idee in om de buurt te verbeteren en Univé helpt hen om deze uit te voeren. Het zijn grote ideeën die klein beginnen. 

Meer dan 75 enthousiaste en originele ideeën van jongeren uit het hele land zijn in de afgelopen weken ingediend bij de Fiks je Buurt challenge! Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, gelijke kansen en klimaat. Een geweldig resultaat! Daaruit selecteerde de jury de finalisten die naar de volgende fase van de competitie gaan. Die startte met een workshop crowdfunding. Bijvoorbeeld voor ideeën om de buurt toegankelijker te maken voor gehandicapten of om een speeltuin op te knappen. Maar ook om verspilling tegen te gaan bij het bewateren van gewassen.  

Crowdfunding 

De crowdfunding fase van start is nu van start. Daarbij helpen we de jongeren om de volgende stap te zetten in het doorontwikkelen van hun idee. Naast een workshop crowdfunding voor de deelnemende jongeren helpt Univé Buurtfonds hen door coaching en door de samenwerking met crowdfundingsplatform voorjebuurt.nl, zodat zij hun idee onder de aandacht kunnen brengen van een breed publiek. Met als doel om zoveel mogelijk donaties op te halen. Het Univé Buurtfonds doneert 75% van het budget dat nodig is om het idee uit te voeren, de resterende 25% halen de jongeren zelf op door crowdfunding. 

Doneer! 

Op het platform vind je het overzicht van alle ideeën. Enthousiast geworden over een of meerdere ideeën? Doneer zelf of help de jongeren door het idee dat jou het meest aanspreekt te delen via social media. Zo help je hen om zoveel mogelijk geld op te halen en hun idee straks uit te voeren in de buurt!

Deel dit bericht