Ga naar inhoud

24 augustus 2023Veilig verkeer

Fietsrouteboekje: geniet van 12 mooie knooppunten fietsroutes

Zeg je Nederland dan zeg je fietsen. Fietsen is praktisch, duurzaam en gezond. En laten we de ontspanning en gezelligheid van samen fietsen niet vergeten. Dankzij de Nederlandse fietsinfrastructuur kom je op de mooiste plekken. Geen wonder dat steeds meer mensen de fiets pakken als ze een dagje uit gaan. Speciaal voor deze fietsers hebben wij van Univé Noord-Holland een uniek e-book met twaalf verrassende fietsroutes samengesteld.

Elektrische fiets

De elektrische fiets blijft onverminderd populair in ons mooie fietsland. Voorheen zagen we de e-bike als oplossing voor senioren en mensen die niet goed ter been waren. Die tijd lijkt alweer ver achter ons te liggen. Dat begrijpen wij wel. Met de elektrische fiets is fietsen voor veel meer mensen veel leuker geworden, zowel woon-werk als recreatief. De drempel om op de fiets te stappen is een stuk lager als je gevoelsmatig zo’n fijn duwtje in de rug krijgt.

Fietsverzekering

Naast de vele voordelen van de elektrische fiets is het nadeel dat ze behoorlijk duur zijn en daardoor gevoelig voor diefstal. Met de verzekering van Univé hoef je je daar geen zorgen om te maken. Bij diefstal van een nieuwe elektrische fiets vergoeden we tot drie jaar na aankoop het volledige aankoopbedrag en ook de reparaties na beschadiging worden gedekt. Verzekeringen van een elektrische fiets zijn er al vanaf 3,56 per maand. Bereken hier eenvoudig de premie voor jouw fietsverzekering. Als kers op de taart zit pechhulp bij de premie inbegrepen. Wanneer je fiets onderweg wordt gestolen of beschadigd raakt, dan halen we je op en brengen we je naar huis of de fietsenmaker. Met die zekerheid kun je onbezorgd op pad.

Gratis e-book met twaalf fietsroutes

Voor die onbezorgde fietstochten heeft Univé iets unieks gemaakt. We hebben twaalf fietsroutes gebundeld in een e-book, speciaal voor fietsliefhebbers die zich onderweg graag laten verrassen. Fietsgidsmakers en fietsliefhebbers Marlou en Godfried van REiSREPORT hebben de routes uitgezet die lopen tussen Texel en Zwolle. De routes langs dorpen, steden, natuurgebieden en bezienswaardigheden zijn gemiddeld tussen de 40 en 55 kilometer lang. De enige uitzondering is de route rondom de kop van Noord-Holland, die is maar liefst 86 kilometer. Je bepaalt zelf bij welk knooppunt je opstapt en of je de routes in een dag rijdt of over meerdere dagen verspreidt. Marlou en Godfried geven bij iedere route tips voor de beste opstapplaats, de leukste restaurantjes en de beste plekken om je elektrische fiets op te laden.

Ben jij benieuwd naar de mooiste plekjes tussen Texel en Zwolle? Download het e-book hier.

Deel dit bericht