Ga naar inhoud

10 augustus 2021Sport

Een steuntje in de rug voor gehandicaptensport

Univé is als Supporter van Sport al 10 jaar FairSharepartner van Fonds Gehandicaptensport. 1% van ons totale sponsorbedrag gaat naar de gehandicaptensport. Omdat 1% van de sporters in Nederland sport met een handicap.

Onder de noemer ‘Univé zoekt club – Een steuntje in de rug!’ zijn we actief op zoek gegaan naar een vereniging, club of persoon die alle hulp kan gebruiken om sporten met een beperking mogelijk te maken en te faciliteren. Dat gebeurt in samenwerking met Uniek Sporten en Fonds Gehandicaptensport.

Sporten en bewegen voor iedereen

Via de Regionale Univé’s steunen we zoveel mogelijk verenigingen en projecten en maken we de gehandicaptensport zichtbaar. We vinden het ontzettend belangrijk dat iedere Nederlander een leven lang moet kunnen sporten of bewegen. Daarom zijn we vanuit Univé matchfunder van Uniek Sporten en dragen we graag een deel van het streefbedrag van projecten bij. Met elk project dat slaagt, zorgen we ervoor dat meer mensen met een beperking kunnen genieten van sporten en bewegen. Daar wordt Nederland gezonder, vitaler en vrolijker van.

Van RaceRunners tot navigatiesystemen voor duofietsen

Een voorbeeld van een project dat we hebben gerealiseerd is een RaceRunner voor Scopias Atletiek Venlo. Dit is een driewielfiets zonder trappers, maar met een borststeun en een stuur. Hiermee krijgen kinderen met beperking een kans om te bewegen. RaceRunning is voor kinderen met een motorische beperking dé kans om lekker te kunnen sporten in de buitenlucht. Ineens is rennen zonder vallen mogelijk voor ze.

Andere voorbeelden zijn de navigatiesystemen voor Stichting Duofietsen Helmond en de trainingsspullen voor het G-team van SV Raalte.

Univé, Supporter van Sport is trots en blij om deze projecten een steuntje in de rug te kunnen geven!

Deel dit bericht